Barkácsáruházas ajtókilincs csere

Egyre több probléma van a barkácsáruházakban vásárolt ajtókkal, ott is főként a kilincsekkel, ami egyszerűen letörik, a kézben marad használat közben. Megjegyeznénk, hogy ez elsősorban a minőség miatt ilyen, fogalmazhatnánk úgy is, hogy olcsó húsnak híg a leve. Akinek ilyen bejárati ajtója van, annak már tényleg csak az hiányzik, hogy még tetőzzük mi is a bajt az ajtó leminősítésével. De mást nemigen lehet tenni.

Mindenekelőtt tegyük tisztába azt, hogy ennyi pénzért nem lehet jó bejárati ajtót venni. Ez a barkácsáruházak hibája, hogy agyba-főbe reklámozzák ezt a kínai lemezajtót, ami úgy van meghirdetve, hogy „acélajtó”, holott az egész lemezből van, az acélhoz köze nincs. Félrevezetik ez embereket, kihasználva a tudatlanságukat, a hozzá nem értésüket, és nem utolsósorban, az olcsó árral csábítják a vásárlókat. Ám arról nem tájékoztatnak senkit, hogy az ajtó nem a minőségi kategóriába tartozik.

Nem vagyunk benne biztosak, hogy a barkácsáruházas kínai ajtók be vannak-e vizsgálva a MABISZ által, vagy csak a Bauhaus, Obi, vagy Praktiker berendelt 5000 darabot belőlük, amiért maximum 20.000 forintot fizetett darabjáért és akció keretében, húsvét előtt, 39.900 forintért meghirdeti. Persze, hogy viszik, mint a cukrot, valaki 2-3 darabot is vesz belőle, hiszen jó lesz a telekre, vagy a családi háznál valamelyik nyílászárót lecserélik majd erre az ajtóra.

Addig nincs is probléma, amíg nem kerül beszerelésre, majd folyamatos használatra. Ezt követően pedig a nagy igénybevételtől, a rendszeres használattól marad kézben a kínai ajtó kilincse, amely nem is oly rég lett beszerelve.

Mozgó zárszervizünk erre a területre szakosodott, hiszen van olyan nap, hogy 6-8 barkácsáruházas lemezajtó kilincsét is le kell cseréljük, ami maximum egy-két hónapot volt aktívan használva. Jogos a kérdés, hogy amit mi felszerelünk, az is le fog-e törni. A válaszunk: nem. Hiszen mi gondoskodtunk arról, hogy olyan kilincset tartsunk raktáron, ami sokkal erősebb anyagból van és bírja a terhelést. Illetőleg a letört kilincs cseréjekor, ha szükséges az ajtón megnézzük, hogy kell-e állítani, ami esetleg befolyásolhatta a kilincs letörését.

Sokan összekeverik az egyzáras barkácsáruházas ajtót a Secdoors vagy HiSec kínai ajtókkal, ami nem is csoda, hiszen mindkettő ugyanúgy néz ki. Ám míg az utóbbi két márka esetében a magyar forgalmazó tanult a hibából, és már csak az erősített kilincses változatokat értékesíti, addig a barkácsáruházak ezzel a problémával abszolút nem foglalkoznak.

Kellemetlen helyzet, hogy a beszerelést követő egy hónapon belül már költeni kell az ajtóra, vagy a kilincstörés miatt, vagy mert beleszorult a zárba a kulcs, esetleg szétakadt a zárszerkezet. Az elmúlt 15 éves pályafutásunk alatt sok olyan ajtóval találkoztunk, ami gyenge minőségű, de ezek a barkácsáruházas, pár tízezer forintos lemezajtók, szó szerint a hulladék kategóriát képezik.

Ha valaki nem akarja magát többletköltségekbe verni, akkor ne vásároljon ilyet, mert tíz ajtóból nyolccal biztos, hogy probléma van! A maradék kettő csak azért nem reklamál, mert vagy nem használják, vagy még nincs beépítve. Ha valaki mégis nekifut ennek és veszi a bátorságot ehhez az ajtóhoz, ám tegye, maximum jön hozzánk kilincset vásárolni vagy hívja zárszervizünket, hogy nem tud bemenni a barkácsáruházas ajtaján.

A barkácsáruházas kínai ajtókon vállalunk: kulcselvesztés miatti zárcserét, meghibásodás miatti zárszerkezet-cserét, a biztonság fokozása érdekében komolyabb zárbetétek beszerelését, illetve a kilincsek cseréjét, pótlását, rugótörés miatti zárcímke cserét, azaz teljes körű szervizellátást biztosítunk azoknak, akik pórul jártak ezzel a csodálatos lemezajtóval.

Hívjon minket hétköznap 8 és 20 óra között, ha szüksége van ránk, rövid időn belül a segítségére leszünk!

06-70-770-2942

Kategória: Blog.