Kínai Hisec ajtóra hevederzárak

Bármennyire is nagyszerű biztonságtechnikai eszköz a hevederzár, és bármennyire is szeretnénk, hogy mindenki ajtója megfelelő befeszítés elleni védelemmel legyen ellátva, a hevederzár nem minden bejárati ajtóra szerelhető fel. Erről szól mai írásunk.

Amiért bizonyos ajtókra nem lehet hevederzárat felszerelni, annak megvan a miértje, mert úgy nem telepítünk hevederzárat, hogy nem véd a befeszítés ellen. Az okok egyébként technikai dolgokra vezethetők vissza. Az alábbiakban ismertetnék azokat a kizáró okokat, amelyek miatt a hevederzár nem szerelhető az adott ajtóra.

Üveges ajtók – Üveges ajtókra abban az esetben nem szerelhető hevederzár, ha az ajtó középső részén, ott, ahol a hevederzár csőre átmegy az ajtón, üveg található. Az, ha felül csak egy világító rész van, illetve középen egy nyitható ablak, vagy, ha az ajtó felső harmada/fele üveges, az még nem kizáró ok. Ezek alá ugyanis általában megoldható a szerelés. Ám ha pl. az ajtó közepén függőlegesen fut egy üvegrész, akkor oda biztosan nem szerelhető fel a hevederzár, mert üveget nem fúrunk át. Mindez vonatkozik a hagyományos üveges, műanyag teraszajtókra is, hiszen ott szinte csak üveg van a keretben, amelyekre hevederzár nem telepíthető.

Egyes kínai bejárati ajtók – A kínai bejárati ajtók (Hisec, Secdoors, Mexin, Nexim, stb.) estében inkább a beépítés az, ami miatt a szerelés nem kivitelezhető. Ilyenkor egy már meglévő ajtókeretbe szerelik be az új ajtót, és általában ez a keret vastagabb, mint a kínai ajtó maga. A szerelés ebben az esetben a meglévő nyílás közepére történik, ami kívülről semmilyen problémát nem jelent, ám az ajtó belső oldala esetében, az ajtólap síkja nem egy síkban van a fallal, hanem attól beljebb esik. Így, ha ráhelyezzük a hevederzár szerkezetet az ajtólapra, akkor annak a kétoldalon kijövő tüskéi beleütköznek a keretbe. Ahhoz kevés a hely, hogy itt legyenek a zártüske fogadópontjai, ahhoz pedig, hogy saját konzolba záródjanak nincs lehetőség, mert akkor egy síkban kellene lenni a falnak és az ajtólapnak. Ezekben az esetekben a hevederzár nem szerelhető fel.

Kétszárnyú ajtók esete – Az olyan kétszárnyú ajtóknál sem szerelhető fel a vízszintes, kétszárnyú hevederzár, ahol az ajtószárnyak nem a sztenderd méretekkel rendelkeznek. Ebben az esetben is van megoldás, mert megoldható egy sima, vízszintes hevederzár felszereléssel. Az egyedi méretek esetében azzal kell tisztában lenni, hogy a gyártó vállalat számunkra egy adott méretben biztosítja a hevederzárakat. Ettől eltérő méretet lehet éppen rendelni, de olyan mértékben drágítja az árat, hogy ezt már inkább nem szokták kérni. Ilyenkor a gyártógépsort kell átállítani, ami egy darab zár legyártása miatt nagyon költséges és időigényes.

Persze alternatív megoldások mindig vannak. Léteznek más lehetőségek is, amelyek képesek a biztonságot szolgálni. Itt egyetlen dolgot kell figyelembe venni. Mégpedig, hogy egy zárszerviz cég, akinek ez a szakterülete sokkal jobban átlátja a problémákat, lehetőségeket, mint az ügyfél. Érdemes odafigyelni a tanácsunkra, hiszen az Önök biztonsága van szem előtt, nem pedig a mindenáron történő haszonszerzés. Hiszen, ha csupán erről lenne szó, akkor oda is felszerelnék hevederzárat, ahová nem lehet és nem foglalkoznánk a következményekkel.

Kategória: Blog.