+36 30 265 5531

Non-stop hívható telefonszámaink

+36 70 770 2942

Mexin - Kínai biztonsági ajtó

Cégünk az alábbi cikket a kínai ajtó beazonosítása érdekében írta, hogy tudják az ügyfelek, hogy milyen ajtóval rendelkeznek, ha zárat, zárszerkezetet, zárbetét kell cserélni az ajtóban. Cégünk kizárólag zárszerviz szolgáltatást végez a kíni ajtókkal kapcsolatban! Sem ajtó árusítással, sem ajtóbeépítéssel nem foglalkozunk!

A Mexin kínai bejárati ajtó, illetve a Nexim is, mert találkoztunk már ilyennel is, szintén távol-keleti ajtó, amit akár barkácsáruházban, akár interneten be lehet szerezni. A Mexin ajtó a vékonyabb, egyzáras kivitelű kínai bejárati ajtók közé tartozik.

Tudni kell, hogy a legtöbb kínai bejárati ajtó nem azért megy tönkre, mert silány a minősége, és mert Kínában készült, hanem azért, mert az a személy, aki a beépítést végzi, nincs a helyzet magaslatán.

Amennyiben a százalékos arányokat nézzük, tíz - ki nem nyíló ajtó - közül kilenc esetben, a szakszerűtlen beépítés miatt kell zárszerviz céget hívni.

Azok az ügyfelek, akik Mexin feliratot találnak az ajtó sarkában kívül vagy belül, azoknak csak úgy tudunk zárszerviz formájában segíteni, ha küldenek fotót az ajtóról, a zárról (az ajtó éléről), kulcsról, hogy pontosan beazonosíthassuk, melyik ajtóról is beszélünk. Sajnos a legtöbb Mexin biztonsági ajtóval nem tudunk mit kezdeni, mivel teljesen más paramétereik vannak, mint a népszerű Hisec és Secdoors ajtóknak. Íme, néhány példa, hogy megértsék a Mexin ajtó tulajdonosok, mire is célzunk.

Maga a zárbetét alakra hasonlít a Hisec ajtóban lévő betétekre, illetve az európai cilinderformára, de ha közelebbről megnézzük, a Mexin ajtóban lévő zárbetét nyaka keskenyebb és magassága, szélessége is kisebb. A zárszerkezet formája is hasonlít a Hisec ajtóéhoz, de ezen az AFS felirat található. Az előlap hossza jóval hosszabb a Hisec ajtóénál, így a legtöbbször használt kínai Hisec ajtó zártest beleesne az ajtóba. A zárvédő pajzsot tudjuk pótolni, de azon kívül jóformán semmi mást.

A szakszerű beépítés a legfontosabb

A kínai ajtó árát tekintve mindenki maga döntse el, hogy mi a drága és mi az olcsó. Az ajtó egyzáras változatát már cirka 30-40 ezer forintért, a kétzáras változatát pedig, már 40-50 ezer forintért meg lehet venni. Ha valaki kifizet ezért 100-150 ezer forintot, akkor gondolkozzon el azon, hogy a beépítés valóban 100 ezer forintba kerül-e.

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest

Ennek az ajtónak a beépítéséhez két dolog szükséges. Az egyik a vízmérték, a másik a normális rögzítés technológia. Ez annyit jelent, hogy úgy kell beállítani az ajtót, hogy mindenhol függőlegesen illetve vízszintben legyen. Az ajtóhézagok egyenletesen, körben meglegyenek az ajtó körül. Az ajtótok legalább hat helyen legyen a falba befúrva. Csak annyi purhabbal legyen a hézag kitöltve, amit az megkíván, hogy ne nyomja meg úgy a lemeztokot, hogy utána csak vállal lehessen kinyitni az ajtót.

Erősen javasoljuk, hogy a kínai ajtó beszerelési műveletét csak olyan szakemberrel végeztesse, aki már több ajtót is beépített, vagy aki kőműves szakvizsgával rendelkezik.

A kínai ajtó beépítése igencsak komoly szaktudást és tapasztalatot igényel. A váz cseklik-nyeklik, így ha csak egy kicsit is nem függőleges a mérték, akkor a beépítés után az ajtó szorulni fog, kattogni, nyekeregni, és előbb-utóbb a kilincse is letörik a sok rángatástól. A másik szarvashiba, amit elkövetnek a beépítő „szakemberek“, hogy annyi purhabot tesznek a beépítés után a hézagba, hogy az ajtót másnap nem lehet kinyitni, mert a megdagadt purhab olyan erővel nyomja a lemezvázat, hogy az elferdül.

Nagyon régóta foglalkozunk kínai ajtók szervizelésével, pl. zárcsere, ajtónyitás, zárnyitás, kilincs-csere, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan kellene akár a Hisec, Secdoors vagy Mexin ajtókat beépíteni. Hangsúlyozzuk, mi beépítéssel ezért nem foglalkozunk!

A magyar emberek csak azt látják, hogy az Obi, Praktiker, Bauhaus áruházakban a kínai ajtó 35.000 Ft-ba kerül akciósan, így megveszik és valaki (barát, kolléga) majd beépíti. Ráadásul az akciós ajtó beltérre való, aztán csodálkoznak, ha fél év múlva lejön a festék a lemezről és csupa rozsda. Nem beszélve arról, hogy az olcsó húsnak híg a leve, így a barkácsáruházi kínai ajtót senkinek sem ajánljuk, mert egy éven belül a kétszeresét kell rákölteni!

A Mexin biztonsági ajtó általános jellemzői

Ezeket a kínai bejárati ajtókat több cég importálja konténerszámra Kínából. Van közöttük jó, és silányabb minőségű kategória is. Színük általában barna, illetve azok változatai és fehér.

Vastagságuk alapján három kategóriába sorolhatjuk az ajtókat. Működésük szerint léteznek egy- illetve dupla záras kivitelűek, a dupla záras kivitel egészen jó minőségű. Anyagukat tekintve préselt, hajtott lemezvázasak, közöttük általában ugyanaz a hajtott papír van, mint a régi panellakások ajtóiban.

A Mexin ajtó, mint már említettük, a vékonyabb, egy zárral működő ajtók közé tartozik.

A Mexin ajtót senkinek semmilyen formában nem ajánljuk megvételre, mert semmilyen hozzáillő alkatrészt nem lehet beszerezni Magyarországon!

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest

Mint minden más kínai ajtóban, a Mexin ajtóban is egy háromirányú, bevéső zárszerkezet van. A zárszerkezetet egy kínai, aszimmetrikus zárbetét hajtja, amely semmilyen mechanikus védelemmel nincs ellátva. A Mexin ajtóknál is, belül a kilincs alatt található egy kis ráfordító gombocska, amely ún. pánikzárként működik. Ez a gombocska gyakran letörik, ilyenkor komplett pajzs-cserére, kilincs cserére van szükség.

A Mexin ajtókon lévő kilincs szintén kéken világít a sötétben, így segít megvilágítani a kulcslyukat, hogy könnyebben behelyezhető legyen a kulcs a zárba.

A kínai biztonsági ajtók hő- és hangszigetelése általában jó. Beltéri és kültéri kivitelben is kapható a kínai bejárati ajtó. Kültérre azonban nem javasoljuk, mert a festék hamar lemállik róla az időjárás-változásnak köszönhetően.

Az Mexin ajtóban egy nagy látószögű, optikai kitekintő található. Az ajtókerethez pedig egy lépcsőprofilra hajtott, rozsdamentes küszöb van préselve, ragasztva, vagy forrasztva.

Az árukat tekintve, 10 évvel ezelőtt szereléssel együtt 140-150 ezer forintot is elkértek értük, míg mostanság mindez, szereléssel együtt, 80 ezer forintért is elérhető.

Szerencsére a Mexin ajtókból igen kevés jutott a magyar piacra, inkább a Hisec és Secdoors ajtók divatosak. Ezeknek az ajtóknak az ismeretében elmondható, hogy árukat tekintve ez utóbbiakat érdemes lehet megvenni. De a beépítés pontosságára sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni!

Mi nem beszélünk le senkit erről az ajtóról, mert ha nem lennének kínai ajtók, akkor nekünk sem lenne ennyi munkánk.  Érdemes azonban utánajárni annak, aki ilyen ajtót vásárol, hogy milyen a biztonsága, erőssége, ki fogja azt beszerelni, illetve, hogy mire érvényesíthető a garancia. Ha mindezek tudatában mégis a kínai biztonsági ajtó mellett dönt, akkor ne csodálkozzon rajta, ha a garanciát elveszíti, amennyiben az ajtó beépítése nem szakszerűen és szakember által lett elvégezve.

A zárak tekintetében megpróbálunk zárszerelői szaktudásunknak megfelelően segíteni az ügyfélnek. Éjjel-nappal hívható telefonszámainkon kérhet tájékoztatást és időpontot a kilincs- és zárbetét cserére.

06-30-265-5531 és 06-70-770-2942

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest