Biztonságos, jó hevederzár-betét

Amikor hevederzárat szeretnének szereltetni, mindig érdemes alaposan végiggondolni a dolgot és tájékozódni róla, mert előfordulhat, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb, és a legolcsóbb a legrosszabb. Egyszóval az ár-érték arányt kell figyelembe venni, ha a minőség is fontos és az ár sem a legutolsó szempont.

Ezzel csupán arra kívánunk rámutatni, hogy vannak hevederzárak, amelyek már elérhetők akár 20-23 ezer forintért is, és vannak olyanok is, amelyek költsége 60-70 ezer forintnál is magasabb.

Azonban ilyenkor, érdemes szem előtt tartani, hogy milyen minőséget, és nem utolsósorban biztonságot kínálnak ezért az árért az ügyfélnek.

Az tény és való, hogy az olyan olcsó hevederzárakat, amelyekből kilóg a zárbetét, vagy amelyekben valami nagyon egyszerű, sima, kínai, vagy fogazott kulcsos zárbetét van, nem érdemes felszerelni a bejárati ajtóra, mert nem képesek a feladatukat ellátni. Így ezeknél, ha nem is befeszítéssel, de egy egyszerű zárnyitással képesek a betörők a szerkezetet kinyitni és bejutni a lakásba.

Tehát ezeket valamilyen rongálási eljárással vagy a fent említett, manipulációs, finom-zárnyitási technológiával percek alatt kinyitja a betörő. Ennek függvényében pedig sok értelmét nem látjuk. Igaz, hogy két zárat kinyitni több időt igényel, mint egyet, de az ördög soha nem alszik, így a gyengébb minőséggel kísérletezgetni és bízni a szerencsében nem érdemes. Szakmai szemmel azt javasoljuk, inkább menjenek biztosra.

Mindig az ügyfél döntése a számára megfelelő hevederzár kiválasztása. A szervizvezető, vagy a telefont kezelő diszpécser csak szakmai tanácsot adhat, szakmai véleményt, tapasztalatokat mondhat el az ügyfeleknek. Legalábbis ez nálunk így működik.

Hevederzár felszerelése a betörés ellen

Sokan azt gondolják, hogy egy zárbetét cserével megelőzhető a lakásba való betörés. Sajnos ez tévhit, ez nem így van. A magasabb kategóriájú zárbetétre történő csere a mechanikus nyitások ellen véd elsősorban, ám ha gyenge az ajtó szerkezete (régi panelajtó, vagy fa-ajtó, új műanyag ajtó vagy kínai ajtó), a befeszítéssel történő bejutás esélye elég nagy. Márpedig ez igen kedvelt behatolási mód hazánkban. Ennek a kiküszöbölésére hivatott a hevederzár.

Mint azt már említettük, ez egy gyors, olcsó és hatékony mód az ajtó megerősítésére.

Mindig érdemes egy kicsit átgondolni azt, hogy egy élet munkája van az ajtó mögött és annál rosszabbat el sem lehet képzelni, mikor az ember hazaér és tárva nyitva találja az ajtót, mert amíg ő dolgozott, addig a lakást feltörték és kirabolták.

Az ügyfelek régebben gyakran megkérdezték, hogy melyik az a hevederzár, ami viszonylag olcsó, de megfelelő biztonságot nyújt. Mostanában, mióta az új, részletekbe menő hevederzár szereléssel foglalkozó weblapunk elkészült, már nem is annyira az ár a döntő szempont, hiszen minket általában azok hívnak, akiknek szimpatikus volt, amit az oldalunkon láttak.

A hevederzárnak az a lényege, hogy az ajtót a befeszítés ellen megvédje. Tehát, hogy bármilyen feszítő, vagy rongáló szerszámmal ne tudják azt kinyitni, illetve, hogy ennek a feszítésnek ellenálljon.

A cégünk által szerelt hevederzárakban egy magas biztonsági fokozatú, Mabisz 5-ös tanúsítvánnyal bíró, izraeli zárbetét van, amely már önmagában is rendelkezik törés-, fúrás-, finomnyitás- és másolás elleni védelemmel. Ezt a zárbetétet veszi körül egy tömör acélból készült zárvédő pajzs. Így mondhatni 3:1 biztonságot kapnak az ügyfeleink.

Ha valódi biztonságot akar és nem csak a látszatát, hívjon!

06-70-770-2942