HiSec ajtó kilincs, pajzs csere

A kínai, illetve a HiSec bejárati ajtókat a legjobban úgy tudjuk elkülöníteni a többi biztonsági bejárati ajtótól, hogy megnézzük világít-e kéken a kilincse. Amennyiben nem világít, az még mindig lehet az elem lemerülésének a hibája, de ha megfogjuk a kilincset, akkor a belső felén egy kis gombot találunk. Amennyiben ezt a gombot megnyomjuk, akkor elméletileg egy kék világítást kapunk, melynek segítségével a kulcs könnyen behelyezhető a kulcsnyílásba.

Amennyiben ilyen világítós kilincs van a bejárati ajtón, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy kínai, HiSec, esetleg Secdoors bejárati ajtóval állunk szemben. Ezeknek a kínai ajtóknak a további jellemzője, hogy belül a zár alatt egy úgynevezett pánik-fordító gomb található, ami kívülről nem nyitható. Belülről, ha ezt a kis gombocskát elfordítjuk, akkor az ajtó már zárva is van. Természetesen ennek vannak hátulütői is, pl. ha valaki rosszul lesz a lakásban, akkor az ajtó kívülről nem nyitható, ami probléma. Ha valakinek mind a világító kilincs, mind ez a belső ráfordító kallantyú megtalálható az ajtón akkor 100 %, hogy valamilyen kínai ajtóval vagy HiSec ajtóval állunk szemben.

Gyakori hiba, ami sajnos a beépítésre vezethető vissza, amit most nem taglalnánk, hogy ez a kilincs letörik, akár kívülről, akár belülről. Ez a probléma úgy orvosolható, hogy kompletten cseréljük a kilincsgarnitúrát. A külső és a belső kilincs rajta van egy hosszúkás pajzson, ennek az a feladata, hogy védje a zárbetétet a hozzáféréstől, amelynek a segítségével az ajtó könnyen nyithatóvá válna. Tehát a pajzs, a kilincs, a belső ráfordító gomb, a led világítás mind-mind a kilincsgarnitúrán található, vagy annak része. A kilincs garnitúrának van egy külső és egy belső oldala, ezt csak így, kompletten cserélni.

Ami talán a legfontosabb, hogy mi már az erősített kilincsváltozatot szereljük föl ügyfeleinknek, mely alkalmazása esetén nem fog a kilincstörés és újra előfordulni. Ez pedig köszönhető a kilincs acélmerevítéses változatának, illetve annak, hogy a helyszínen a zárszerelő szakember minden esetben átnézi az ajtót, és az esetleges szorulást, akadást megszünteti, miáltal a kilincs nem fog a továbbiakban erőkarként funkcionálni.

Amennyiben azt szeretné, hogy a kínai ajtó, HiSec ajtó kilincse tökéletesen működjön, ne törjön le soha többet, úgy forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az alábbi telefonszámon!

06-70-770-2942

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest