HiSec ajtókilincs rendeltetésszerű használata

Mai írásunk a HiSec, Secdoors és általában a kínai biztonsági bejárati ajtók kilincseiről szól. Sokan átkozódnak miattuk, sokan szeretik, mert jó az, ha este a sötétben világít és könnyebb a kulcsot behelyezni, sokan utálják, főleg, ha letörik, sokan pedig imádják.

Ezzel a kilinccsel, pajzzsal nem szokott probléma lenni. A baj abból adódik, amikor az ajtó rossz beépítése miatt a kilinccsel rángatják az ajtót, miáltal ez letörik. A kilincsnek nem az a szerepe, hogy az ajtót ezzel kell behúzni, a helyére rántani, stb. Csupán annyi szerepe van, hogy ha lenyomják, akkor a zárnyelvet kiereszti a tokból, miáltal az ajtó nyílik. Becsukásnál pedig visszaengedi a zárnyelvet a tokba, így az ajtó csukva marad. Ennyi a szerepe és nem több. Amennyiben mégis nagyobb funkciót kell ellátnia, mint amire tervezték, letörik.

Általában maga a kilincs rész szokott az emberek kezében maradni, ami történhet a külső és belső oldalon egyaránt. Az így megmaradt kilincs-csonk pedig veszélyes lehet, mert könnyen elvághatjuk vele a kezünket. A másik dolog pedig, amire szintén érdemes odafigyelni, hogy mivel a kilincs már nem tudja ellátni az eredeti feladatát, mindez a kulcsra fog hárulni. És mivel a kulcsnak sem az a feladata, hogy azzal húzkodjuk az ajtót, sem pedig az, hogy a zárnyelvet a kulccsal húzogassuk ki-be kilincs hiányában, a következő lépés az lesz, hogy a kulcsfej fog a kezünkben maradni. És innen már nincs tovább, se ki, se be, az ajtó ne fog kinyílni.

Így mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy letört kilincs esetén minél előbb cseréltesse le egy új garnitúrára, illetve amennyire lehet, igazíttassa be az ajtót egy szerelővel, hogy ez ne forduljon elő többet.

Letört kínai HiSec vagy Secdoors kilincs csere

A jó hír az, hogy cégünk, egy már erősített kilincsgarnitúrát fog Önnek felszerelni, amely anyaga nem annyira vékony, mint az eredeti kilincsé volt, így nem fog újból letörni. Ám, ami ennél is jobb hír, hogy ha kollégánk már ott van az ajtónál, akkor amennyire tudja, be fogja állítani az ajtót annyira, hogy azt ne a kilinccsel kelljen rángatni. E kettő dologgal pedig olyannyira levehető a teher a kilincsről, hogy az biztosan nem fog letörni többet.

A kínai HiSec ajtók kilincsét más néven pajzsnak hívjuk. A kilincsnél lévő hosszúkás rész is a garnitúra része. A pajzs szerepe, hogy védje a zárbetétet, hogy megnehezítse a zárbetéthez történő hozzáférést. A kínai pajzsok, kilincsek párban kaphatók. Ha valakinek az egyik oldala letört, nem lehet csak azt a részt lecserélni. (Gondoljanak a zoknira, abból sem lehet csak a bal lábra valót megvásárolni.) Mi az egész kilincsgarnitúrát kompletten lecseréljük egy vadonatújra, azaz kívül, belül új kilincset fognak kapni, már az erősített változatot, a kis belső tekerőgombbal egyetemben (ami ugyancsak a pajzson van), valamint még világítani is fog, mint új korában! Mindezt budapesti helyszíni kiszállással, munkadíjjal, új kilinccsel, ajtóbeállítással, számlával és garanciával együtt csupán 32.000 forintért!

Forduljon hozzánk, ha ilyen jellegű problémája van! Az erősített HiSec ajtókilincsek nálunk raktárkészleten vannak, mind jobbos- mind balos változatban! Ne hagyja, hogy elvágja a kezét, ne várja meg, míg a zárat is cserélni kell, mert a kulcs beletörött, bátran hívjon minket, mi ezt rövid időn belül megcsináljuk Önnek! Ne várjon napokat, ne halogasson, ne legyen nagyobb a baj! Hívjon minket az év bármelyik munkanapján, mi akár aznapi munkavégzéssel, szereléssel a rendelkezésére állunk!

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest