Törésvédett, RB LOCXIS és Keylocx ajtózárbetét

Magyarországon a legtöbb betörés az ún. zárbetétroppantásból, illetve zárbetéttörésből keletkezik. Ehhez a művelethez igazán semmilyen komolyabb szerszám nem szükségeltetik. Elég egy vízpumpa fogó pl., vagy egy kacsafogó, vagy bármilyen olyan szerszám, aminek legalább egy 20 centis erőkarja van, és a másik végén egy fogó pofa meg tudja szorítani a zárbetét nyakát. Léteznek egyébként mindenféle speciális zártörő szerszámok is, amelyek könnyen beszerezhetők a netről, ezeket is gyakran használják a betörők.

A legtöbb betörés azoknál az ajtóknál lép fel, ahol a zárbetét az ajtó síkjából 1 – 1 ½ centit vagy annál is többet kilóg, így könnyedén el lehet törni a zárbetétet a célszerszámmal, és a zártest akár egy csavarhúzóval visszanyitható. Szintén előszeretettel nyitogatják így azokat az ajtókat is, ahol a pajzs gyenge anyagból készült, vagy csak két csavar tartja kívülről (olcsó pajzsok). Ezeket a pajzsokat egy mozdulattal leszakítják, elhajítják, és a zárbetét máris kilóg az ajtó síkjából, így hozzáférhetővé válik.

Az ilyen betörési módszerek ellen a legjobb védekezés, vagy egy nagyon vastag, masszív pajzs felszerelése lehet, de nem olyan, mint amilyeneket a műanyag ajtóra tesznek, amely bármikor felfeszíthető, hanem ami anyagában, vastagságában, rögzítésében 100 százalékosan megbízható. Illetve a másik megoldás, amit még érdemesebb is használni, egy olyan zárbetét alkalmazása, aminek vagy az alsó hosszában acélmerevítéses törésvédelem van beépítve, vagy amelynek az első centimétere ki van könnyítve, így ráfogás esetén ez törik le, de a zárszerkezet ettől még nem válik hozzáférhetővé. Amennyiben ilyen zárbetétet alkalmaznak, akkor hiába feszítik le róla a pajzsot és hiába próbálják eltörni, a törésvédelem ezt megakadályozza.

Betörésbiztos RB Keylocx és LOCXIS cilinderek

Mi jó szívvel ajánljuk saját profilú izraeli zárbetét családunkat, az RB zárcsaládot, amely a letörhető elejű (ún. break secure) törésvédelemmel rendelkezik. Mind az RB Keylocx, mind az RB LOCXIS el van látva ilyen törésvédelemmel, és keskeny kulcsválluk miatt kiválóan tudnak működni a kínai bejárati ajtókban is. Nagy előnye mindkét zárbetét törésvédelmi mechanikájának, hogy a letört elejű zárbetét a saját kulcsával még nyitható. Így, ha esetleg rongálás is történik, az ajtó egyrészről nem nyitható a betörő által, másrészt a rongálás ellenére, a tulajdonos a saját kulcsával még nyitni tudja az ajtót, így nem kell a zárnyitásért külön fizetni. Csupán a zárbetét csere szükséges, és a felfeszítés miatt esetleg a pajzs-csere.

A magyar piacon lévő zárbetétek javarésze semmilyen törésvédelemmel nincs ellátva. Illetve nincsenek ellátva törésvédelemmel a kínai ajtókban (HiSec, Secdoors, TerraSec, stb.) eredetileg benne lévő kínai zárbetétek sem.

Hiába vannak fúrás ellen védve, a réz zárbetét ettől még simán kettétörhető. És mivel ez a leggyakrabban alkalmazott betörési mód ezeknél a bejárati ajtóknál, így erre érdemes külön hangsúlyt fektetni!

Az izraeli RB Keylocx és RB LOCXIS zárbetétek magasan verik, mind minőségben, mind kedvező árukban, az hazai piacon jelenlévő zárbetétek nagyrészét! Az RB zárbetétek interaktív csaprendszerűek, így a zárfésüléses, finomnyitásos és beütőkulcsos betörési módszerek ellen is védve vannak, szemben a konkurens márkák sima csapos rendszerével!

Válassza a minőséget Ön is, élvezze és használja ki a 100 százalékos védelmet! Legyen az Ön ajtajában is minőségi RB zárbetét!

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest