HiSec ajtó belső, ráfordító retesz-zárja

A HiSec ajtó elég nagy népszerűségnek örvend Budapesten, hiszen több mint 10.000 ajtót szereltek már be ebből a típusból. Különböző színekben, méretben, kivitelben, kültérre és beltérre egyaránt megfelelő.

A HiSec ajtó előnye, hogy a legjobb piaci áron kapható, beszerezhető a vásárlók számára, hiszen a forgalmazó 80.000 Ft körül értékesíti. A beszerelés áráról túl sok információnk nincsen, de ne gondoljanak magas összegre, hiszen kompletten (beépítéssel együtt) is 100-120.000 Ft körüli az ára.

Itt mindig figyelni kell arra, hogy a vízszintes és a függőleges irány tényleg az legyen, mert az ajtó acéllemez szerkezetű és ha feszül, akkor szorulásnak van kitéve, ami az ajtó élettartamát csökkenti.  A HiSec ajtó házilag történő beépítését egyáltalán nem ajánljuk! Csakis olyan szakemberrel végeztesse, aki több száz ilyen típusú ajtót beszerelt már (pl. a forgalmazó saját beépítő szakemberei). Az importból származó 16 ponton záródó acél lemezajtó dupla zárral van ellátva, illetve az alsó zárbetét alatt van egy belső ráfordító zár (pánikzár), ami abszolút kényelmi funkcióként szolgál. Ez az ún. belső retesz-zár csak belülről működtethető, a pajzs belső felén lévő tekerő segítségével. A retesz-zár kívülről egyáltalán nem nyitható.

Hogy miért is jó és hasznos ez a szerkezet? Főként kényelmi funkció, mert az ajtót nem kell kulcsra zárni, még csak a kulcsokat sem kell keresgélni, hanem belülről csak egy félfordulat a kis tekerőgombon és az ajtó be van zárva. A HiSec ajtó zárszerkezetén ez úgy van megoldva, hogy a zárbetét alatt egy kis pillangózár kialakítás van, amibe egy hosszított lemezkar csúszik bele és arra van rákötve a tekerőgomb vége. A zárból ilyenkor egy ugyanolyan téglalap formájú nyelv fordul ki, mint a kulcs elfordítására a zárszerkezetből.

HiSec ajtó helyszíni zárszerviz, zárcsere

Amennyiben az Ön HiSec ajtaján ez már nem működik, vagy ki van iktatva, abban az esetben mi tudunk segíteni. Ilyenkor vagy a zárszerkezetet cseréljük, vagy egy külső/belső komplett kilincsgarnitúra cseréjével hárítjuk el a problémát.

Zárszerviz munkálataink során sokszor belefutottunk már olyanba, hogy az ügyfél nem figyelt rá, eltört a rugó a zárban, és nem ragasztották le a zár előlapját a retesz-zár rúdját, majd erősebben becsapták az ajtót, így a zárnyelv bezáródott és kívülről nyithatatlanná vált az ajtó. Ebben az esetben csakis fúrással tudjuk kinyitni az ajtót, mivel a belső ráfordítót csak belülről lehet zárni.

A HiSec ajtón lévő belső retesz-zár egy plusz zárnak felel meg, tehát ezen az ajtón mondhatni 3 db különálló záródási lehetőség van, ezért is ajánljuk ezt a típusú biztonsági ajtót.

Amennyiben valaki nem igényli ezt a funkciót, és fél attól, hogy ő is kizáródhat, abban az esetben is fordulhat hozzánk, ezt a problémát is el tudjuk hárítani. Egyszerűen kiiktatjuk ezt a funkciót, így nem kell többet tartani a kizáródástól még erős ajtócsapkodás esetében sem.

Bárminemű zárprobléma miatt hívja ügyfélszolgálatunkat, mely elérhető hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között.

06-70-770-2942

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest