Kínai HiSec ajtó formája, kivitele

Nagyon sokan fordulnak hozzánk azzal, hogy hogyan lehet felismerni azt, ha valakinek HiSec kínai bejárati biztonsági ajtaja van. Mai írásunk ennek az ajtónak a fő ismertetőjeleiről szól.

Ami a HiSec ajtót megkülönbözteti a többi kínai bejárati ajtótól az két dolog. Az egyik, hogy a HiSec ajtón kívülről a jobb vagy a bal felső sarokban mindenféleképpen megtalálható a piros-narancssárga színű HiSec lógó. Olyan HiSec ajtó nem létezik, amelyen ez a lógó nem szerepel. Amennyiben a lógó nincs ott, akkor nagy a gyanú, hogy nem eredeti HiSec bejárati ajtóban állunk szemben, hanem valamilyen másik típusú, kínai biztonsági ajtóval. A másik megkülönböztető jel, hogy a HiSec ajtó kizárólag kétzáras változatban létezik. Ez annyit jelent, hogy az ajtón két különálló zárszerkezet található. A kilincs alatti zárszerkezet három irányba záródik, tehát előre, fel és le, míg a szemmagasságban található másodzár kizárólag előre záródik. A két zár azt jelenti, hogy kétfajta kulcs jár az ajtóhoz, egy kulcskészlet nyitja tehát a fenti zárat, illetve egy másik kulcs-szett a lenti zárat. Zárcsere esetén mindig a zárbetéteket cseréljük.

Tehát, ha valakinek ott van a HiSec lógó az ajtón kívülről, illetve kétzáras változatú a bejárati ajtója, akkor az HiSec ajtó. Ha a két különálló zár megvan, ellenben nincs ott a lógó, akkor valószínűleg egy vastag a kivitelű kínai bejárati ajtóról van szó. Amennyiben nincs két zár az ajtón, és a HiSec lógó sincs ott, viszont belülről a belső ráfordító pánikgomb ott van, akkor szintén elmondható, hogy kínai bejárati ajtóról beszélünk.

A világító HiSec ajtó kilincs-garnitúra

Amit még tudni kell, hogy HiSec ajtónak is kéken világító a kilincsgarnitúrája, azaz amikor a lépcsőházból kívülről megközelítjük az ajtót és megfogjuk a kilincset, akkor belső oldalán található egy kis nyomógomb, ami aktivál egy kéken világító ledet. Ilyenkor ez a kis lámpa, fény megvilágítja a kulcsnyílást, így könnyebb behelyezni a kulcsokat. Ha nem világít a kilincs, akkor lehet, hogy lemerült benne az elem. Nézzük meg mindig, hogy a belső oldalán ez a kis gombocska ott található-e. A kilincsben egyébként lehet elemet cserélni, ami kicsit bonyolultabb művelet, mert a kilincset le kell szerelni ennek az elvégzéséhez.

Tehát ha megvan a belső ráfordító, a kilincs, ami kéken világít, megvan a két zár, akkor 100 %-ban elmondható, hogy Önnek kínai HiSec biztonsági bejárati ajtaja van.

Bármilyen HiSec ajtóval kapcsolatos probléma esetén forduljon HiSec ajtókra szakosodott zárszerviz cégünkhöz!

Vállalunk Budapest egész területén minden HiSec ajtóban zárbetét cserét, zárszerkezet cserét, kilincs- és pajzs cserét! Minden munkára garanciát biztosítunk!

06-70-770-2942

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest