HiSec bejárati ajtó felső cilinderzárbetét cseréje

A Kínában gyártott és importált HiSec biztonsági bejárati ajtó külön rendelkeznek egy felső és egy alsó zárszerkezettel. Sokszor kérdeznek minket, hogy mit javaslunk, melyik zárbetétet érdemes lecseréltetni a biztonság növelése érdekében. Nos, mi azt mindig azt tanácsoljuk, hogy aki teheti, az cseréltesse le mindkettőt. Amennyiben erre nincs lehetősége, akkor cseréltesse le vagy az alsó, vagy a felső zárbetétet, de minimum egy jó minőségű zárbetét védje az ajtót annak érdekében, hogy az ne adjon támadási felületet a betörőknek.

Sokan az alsó zárbetétnek a cseréjét választják, de vannak, akik a felső zárat részesítik előnyben és ennek a cseréjét kérik. Természetesen mi ezt is kicseréljük önöknek, mégpedig jó minőségű, fúrásvédett, törésvédett, interaktív csapos, azaz finomnyitás ellen védett, izraeli zárbetétet szerelünk be az eredeti gyenge minőségű zárcilinder helyére. Sokan azért szeretik ezt a felső zárat, mert némely ajtók esetében, belülről tekerőgombbal van ellátva. A tekerőgombos felső zárbetét ugyan nem a HiSec ajtókra jellemző, de nagyon sok olyan kínai egyéb fantázianevekkel ellátott kínai biztonsági ajtók vannak beépítve különböző társasházakba Budapesten, melyeken belülről tekerőgombbal működtethető a felső zár.

Sokan nagyon praktikus megoldásnak találják ezt, és az is. Nem kell a kulcsot használni belülről, nem kell azt keresgélni, csupán a tekerőgombon fordítani egyet, és az ajtó már zárva is van. Nem kell amiatt sem aggódni, hogy esetleg valamelyik hozzátartozó nem tud bejönni a lakásba, mert a kulcs belülről benne maradt a zárban, hiszen kívülről bármikor a saját kulcsával nyitható. Azoknak pedig akik nem szeretik ezt a belső tekerőgombot, úgy is tudjuk prezentálni a zárcserét, hogy kívülről-belülről kulccsal működtethető ez a zár. Természetesen a zárcsere szolgáltatás alapára van erre a változatra vonatkozik, a tekerőgomb extra költséget von maga után, mint kényelmi funkció.

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest

Miért fontos a zárbetét csere a HiSec ajtóknál?

Biztonsági szempontból mindenféleképpen javasoljuk legalább az egyik zárbetétnek a cseréjét, mert fontos tudni, hogy nagyon könnyen nyitogatják az eredeti kínai zárbetéteket a betörők. Sajnos sokszor megyünk betörés utáni zárcserére, amikor már késő a bánat, megtörtént a baj. Ne kövessen el ilyen hibát, inkább gondolkozzon előre, minthogy utólag probléma legyen belőle! A kínai zárbetéteket nagyon röviden időn belül, hangtalanul tudják kinyitni. A rövid idő alatt 1 perc alatti időtartamot értünk attól függően, hogy finomnyitásos módszerrel (zárfésű) vagy beütőkulcsos módszerrel nyitják-e ki az ajtót. Mindkettő nagyon hatékony, sérülésmentes nyitást biztosít, és senki nem hall és nem lát semmit!

A cégünk által forgalmazott és szerelt kiváló minőségű izraeli zárbetétek mind a finomnyitás, mind a beütőkulcsos nyitás ellen védve vannak. Ez azért van így, mert egyrészt a betétek interaktív csaprendszerrel rendelkeznek, vagy pedig a zárhengerbe van egy olyan mozgó csap/alkatrész integrálva, amelyet a zárfésűvel lenyomni nem lehet, így ezzel a módszerrel az ajtó nem nyitható. Mindezek felett törésvédelemmel is el vannak látva, így az esetleges törés esetén, a zárbetét kikönnyített első része törik csak le, de ennél tovább már nem lehet jutni. Illetve, ami jó hír, hogy a roncsolt zárbetét a saját kulcsával még nyitható, így egyrészt nem kell nyitási költséget fizetni a zárszerviz cégnek, illetve nem kell éjszaka az ajtó előtt kuporogni. Természetesen egy ilyen betörési kísérlet esetén a sérült zárbetétet azonnal cserélni szükséges.

Cégünk tapasztalt szakemberei hétfőtől péntekig, reggel 8 és este 20 óra között állnak a budapesti ügyfeleink rendelkezésére. Hívjon minket bátran, ha biztonságot, minőséget szeretne a HiSec ajtó és a lakás számára.

A cégünk profi szolgáltatással, tapasztalt szakemberekkel, kedvező árakkal és teljes körű HiSec ajtó zárszerviz szolgáltatással áll készenlétben a lakosság kiszolgálására!

06-70-770-2942