HI-SEC - kínai biztonsági ajtó

Cégünk az alábbi cikket a HiSec ajtó beazonosításának megkönnyítése érdekében írta, hogy tudják az ügyfelek, hogy milyen ajtóval rendelkeznek, ha zárat, zárszerkezetet, zárbetét kell cserélni az ajtóban.

Cégünk kizárólag zárszerviz szolgáltatást végez a HiSec ajtókkal kapcsolatban! Sem forgalmazással, sem beépítéssel, beállítással nem foglalkozunk!

Hazánkban a bejárati ajtók választéka óriási. Biztonsági bejárati ajtókkal ma már egyre több cég foglalkozik. Jelen cikkünkben a HI-SEC fém biztonsági ajtóról írunk pár fontos információt, hogy ügyfeleink be tudják azonosítani, hogy pontosan milyen bejárati ajtójuk is van.

Fémszerkezetű biztonsági ajtót, a nagyon alacsony árkategóriától kezdve a nagyon magas árkategóriáig lehet vásárolni. Manapság négy anyagtípusból készült biztonsági ajtó közül lehet választani. Ezek a típusok: műanyag, fa, fém, illetve a vegyes anyagból készült ajtók.

A HiSec ajtók jellemzői, ismertetőjelei

A HiSec ajtó fő ismertetőjele, hogy az ajtó jobb oldali felső sarkában egy fektetett ovális jelzés van elhelyezve, benne a márkanévvel, amelyet egy villámszerű vonal választ ketté. Erről érdemes tudni, hogy védett márkanév, melybe sokat fektetett a magyarországi forgalmazó. Mi jó kapcsolatot ápolunk velük.

Az ajtó ismertetője továbbá, hogy fehér, barna, cseresznye színben kapható, nagyon sok lépcsőházban vannak ezek az ajtók beépítve. A HiSec ajtókat különböző szlogenekkel reklámozzák, mint pl. hogy rendkívül jó hő- és hangszigetelő, amivel több tízezer forintot lehet megspórolni évente. Ez az állítás csak akkor igaz, ha jól be van építve az ajtó, ám zárszerviz tevékenységünk során az a tapasztalatunk, hogy tíz ajtóból csak kettő van szakszerűen beépítve. Mivel a HiSec ajtók magyarországi forgalmazója partnerünk, így felhívnánk a figyelmet, hogy nem minden ajtót ők építenek be. A HiSec ajtókat külön eladásra is kínálják viszonteladóknak, melyeknek beépítéséről mindenkinek magának kell gondoskodnia. A viszonteladók beépítéséből keletkező működési hibákért a forgalmazó felelősséget nem vállal.

A 15 pontos záródás egy acéltüskével ellátott zárszerkezethez köthető, amihez gyárilag általában 2 db, 5-5 kulccsal rendelkező kulcsgarnitúrát adnak. A zárszerkezet még hagyján, de a zárbetét teljesen silány minőség, semmi ellen nem védett, alap kategória. Ezeket mindenképpen ki kell cseréltetni, mert hosszú távon, sem a minősége, sem a biztonsági foka nem felel meg az európai elvárásoknak. A HiSec ajtó két zárral rendelkezik, egyik a kilincs alatti háromirányú zárszerkezet, a másik pedig egy szem magasságban elhelyezett egyirányú zárszerkezet.

Az ún. erősített kilincsgarnitúra már sokkal jobb, mint a régi, mert a régiekben nem volt semmilyen merevítő lemez, ezt a betörők elég hamar felfeszítették, valamint a kilincs, a gyenge anyagminőség miatt, gyakran letört.

A kilincsbe beépített kulcslyuk-világító funkció, ami a kulcs könnyű behelyezését szolgálja, jó találmány, viszonylag sokáig is bírja és még elemet is lehet benne cserélni. Ez a kilincs a kínai ajtóknál kéken világít.

Összegezve szakmai szemmel: Ár-érték arányban ez a kínai HiSec ajtó nem rossz, sokkal többet ér, mint egy műanyag bejárati ajtó vagy egy panellakás ajtó. Finomnyitásnak a gyári zárbetétje nem áll ellen, ezért nagyon indokolt a zárcsere, amint azt fent említettük. Az ajtó kinézete esztétikus. Nagyon fontos a szakszerű beszerelés, amit nem győzünk hangsúlyozni!

Kellő gondossággal és szakszerűséggel történő beépítés után, ez a biztonsági ajtó maradéktalanul ellátja feladatát. Nagyon fontos minden nyílászárónál a vízszintes és a függőleges irány pontos beállítása, ugyanis a több ponton záródó zár ezek hiányában akadozni fog. Jelentős szempont még a vasalatok helyes beállítása is. Könnyű feladatnak tűnhet, ám célszerű szakemberre bízni az ajtó beépítését. A forgalmazó cég ugyanis csak ebben az esetben vállalja a garanciát! Budapesten nagyon sok cég szakosodott a HiSec kínai ajtó szervizelésére, zárcseréjére, illetve az ajtó karbantartására, de talán mi vagyunk az egyetlen olyan HiSec ajtószerviz Budapesten, aki az ár-érték arányt tekintve, javasolja ennek az ajtónak a megvásárlását. Ennyi pénzért két záras, jól szigetelt, több színű, esztétikus és MABISZ tanúsítvánnyal ellátott bejárati ajtót nem talál máshol a piacon!

Nem hiába a HiSec kínai bejárati ajtó a legnépszerűbb ajtó hazánkban!

A HiSec ajtók tulajdonságai

A HI-SEC fém biztonsági ajtók alkatrészeinek tönkremenetele esetén, cégünk biztosítja az ajtóhoz tartozó alkatrész-utánpótlást, amelyek az alábbiak lehetnek:

 • világító- és gombos erősített kilincsek
 • zárszerkezetek
 • cilindervédő pajzs
 • alsó, felső zárszerkezet
 • Hi-Sec alsó, felső cilinderbetét (csakis izraeli RB Keylocx, LOCXIS)

A Hi-SEC biztonsági ajtók rendelkeznek:

 • 3 perces áttörésgátlással,
 • fúrás elleni védelemmel
 • 3 irányú, 5 reteszelési ponttal, 16 acéltüskés záródással
 • mechanikai védelemmel
 • az ajtólapban elhelyezett acélmerevítéssel
 • 4 db tokba süllyesztett forgópánttal
 • jó hő- és hangszigeteléssel
 • modern külsővel.

Bármilyen kínai, HiSec ajtózár problémával forduljon hozzánk! Ingyenes budapesti helyszíni kiszállás, profi, betörésbiztos izraeli zárbetétek beszerelése a HiSec ajtóba, hogy ne kelljen tartani a betöréstől!

Hétfőtől péntekig 8 és 20 között hívhat minket!

06-70-770-2942

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest