Secdoors kínai biztonsági ajtó

Cégünk az alábbi cikket a kínai ajtó beazonosítása érdekében írta, hogy tudják az ügyfelek, hogy milyen ajtóval rendelkeznek, ha zárat, zárszerkezetet, zárbetét kell cserélni az ajtóban. Cégünk kizárólag zárszerviz szolgáltatást végez a kínai ajtókkal kapcsolatban! Sem ajtó árusítással, sem ajtóbeépítéssel nem foglalkozunk!

A Sec-door illetve Secdoors kínai bejárati ajtó szintén távol-keleti ajtó, amit akár barkácsáruházban, akár interneten be lehet szerezni. A Secdoors ajtó a vastagabb, kétzáras kivitelű kínai bejárati ajtók közé tartozik.

Tudni kell, hogy a legtöbb kínai bejárati ajtó nem azért megy tönkre, mert silány a minősége, és mert Kínában készült, hanem azért, mert az a személy, aki a beépítést végzi, nincs a helyzet magaslatán.

Amennyiben a százalékos arányokat nézzük, tíz - ki nem nyíló ajtó - közül kilenc esetben, a szakszerűtlen beépítés miatt kell zárszerviz céget hívni.

Azok az ügyfelek, akik Secdoors feliratot találnak az ajtó sarkában kívül vagy belül, azoknak csak úgy tudunk zárszerviz formájában segíteni, ha küldenek fotót az ajtóról, a zárról (az ajtó éléről), kulcsról, hogy pontosan beazonosíthassuk, melyik típusú Secdoors ajtóról is beszélünk. Minden Secdoors ajtóban tudunk zárszerkezet cserét, zárbetét cserét, kilincs cserét végezni.

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest

A szakszerű beépítés a legfontosabb

A kínai ajtó árát tekintve mindenki maga döntse el, hogy mi a drága és mi az olcsó. Az ajtó egyzáras változatát már cirka 30-40 ezer forintért, a kétzáras változatát pedig, már 40-50 ezer forintért meg lehet venni. Ha valaki kifizet ezért 100-150 ezer forintot, akkor gondolkozzon el azon, hogy a beépítés valóban 100 ezer forintba kerül-e.

Ennek az ajtónak a beépítéséhez két dolog szükséges. Az egyik a vízmérték, a másik a normális rögzítés technológia. Ez annyit jelent, hogy úgy kell beállítani az ajtót, hogy mindenhol függőlegesen, illetve vízszintben legyen. Az ajtóhézagok egyenletesen, körben meglegyenek az ajtó körül. Az ajtótok legalább hat helyen legyen a falba befúrva. Csak annyi purhabbal legyen a hézag kitöltve, amit az megkíván, hogy ne nyomja meg úgy a lemeztokot, hogy utána csak vállal lehessen kinyitni az ajtót.

Erősen javasoljuk, hogy a kínai ajtó beszerelési műveletét csak olyan szakemberrel végeztesse, aki már több ajtót is beépített, vagy aki kőműves szakvizsgával rendelkezik.

A kínai ajtó beépítése igencsak komoly szaktudást és tapasztalatot igényel. A váz cseklik-nyeklik, így, ha csak egy kicsit is nem függőleges a mérték, akkor a beépítés után az ajtó szorulni fog, kattogni, nyekeregni, és előbb-utóbb a kilincse is letörik a sok rángatástól. A másik szarvashiba, amit elkövetnek a beépítő „szakemberek“, hogy annyi purhabot tesznek a beépítés után a hézagba, hogy az ajtót másnap nem lehet kinyitni, mert a megdagadt purhab olyan erővel nyomja a lemezvázat, hogy az elferdül.

Nagyon régóta foglalkozunk kínai ajtók szervizelésével, pl. zárcsere, ajtónyitás, zárnyitás, kilincs-csere, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan kellene akár a Hisec vagy Secdoors ajtókat beépíteni. Hangsúlyozzuk, mi beépítéssel ezért nem foglalkozunk!

A magyar emberek csak azt látják, hogy barkács-áruházakban a kínai ajtó 40.000 Ft-ba kerül akciósan, így megveszik és valaki (barát, kolléga) majd beépíti. Ráadásul az akciós ajtó beltérre való, aztán csodálkoznak, ha fél év múlva lejön a festék a lemezről és csupa rozsda. Nem beszélve arról, hogy az olcsó húsnak híg a leve, így a barkácsáruházi kínai ajtót senkinek sem ajánljuk, mert egy éven belül a kétszeresét kell rákölteni!

A Secdoors biztonsági ajtó jellemzői

Ezeket a kínai bejárati ajtókat több cég importálja konténerszámra Kínából. Van közöttük jó, és gyengébb minőségű kategória is. Színük általában barna, illetve azok változatai és fehér.

Vastagságuk alapján az erősebb változat a jellemző. Az alsó zárbetét kulcs-kulcsos, a felső zárbetét kulcs- tekerőgombos változatú. Működésük szerint léteznek egy- illetve dupla záras kivitelűek, a dupla záras kivitel egészen jó minőségű. Anyagukat tekintve préselt, hajtott lemezvázasak, közöttük általában ugyanaz a hajtott papír van, mint a régi panellakások ajtóiban.

Mint minden más kínai ajtóban, úgy a Secdoors ajtóban is egy háromirányú, bevéső zárszerkezet van. A zárszerkezetet egy kínai, aszimmetrikus zárbetét hajtja, amely semmilyen mechanikus védelemmel nincs ellátva. A Secdoors ajtóknál is, belül a kilincs alatt található egy kis ráfordító gombocska, amely ún. pánikzárként működik. Ez a gombocska gyakran letörik, ilyenkor komplett pajzs-cserére, kilincs cserére van szükség.

A Secdoors ajtókon lévő kilincs szintén kéken világít a sötétben, így segít megvilágítani a kulcslyukat, hogy könnyebben behelyezhető legyen a kulcs a zárba.

A kínai biztonsági ajtók hő- és hangszigetelése általában jó. Beltéri és kültéri kivitelben is kapható a kínai bejárati ajtó. Kültérre azonban nem javasoljuk, mert a festék hamar lemállik róla az időjárás-változásnak köszönhetően.

Az Secdoors ajtóban egy nagy látószögű, optikai kitekintő található. Az ajtókerethez pedig egy lépcsőprofilra hajtott, rozsdamentes küszöb van préselve, ragasztva, vagy forrasztva.

Az árukat tekintve, 10 évvel ezelőtt szereléssel együtt 140-150 ezer forintot is elkértek értük, míg mostanság mindez, szereléssel együtt, 80-100 ezer forintért is elérhető.

Szerencsére nagyon sok munkánk van ezeknek az ajtóknak a zárcseréje, kilincs cserje kapcsán. Az ajtóknak az ismeretében elmondható, hogy árukat tekintve érdemes lehet megvenni őket. De a beépítés pontosságára sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni!

Mi nem beszélünk le senkit erről az ajtóról, mert, ha nem lennének kínai ajtók, akkor nekünk sem lenne ennyi munkánk.  Érdemes azonban utánajárni annak, aki ilyen ajtót vásárol, hogy milyen a biztonsága, erőssége, ki fogja azt beszerelni, illetve, hogy mire érvényesíthető a garancia. Ha mindezek tudatában mégis a kínai biztonsági ajtó mellett dönt, akkor ne csodálkozzon rajta, ha a garanciát elveszíti, amennyiben az ajtó beépítése nem szakszerűen és szakember által lett elvégezve.

A zárak tekintetében megpróbálunk zárszerelői szaktudásunknak megfelelően segíteni az ügyfélnek. Telefonszámainkon hétfőtől péntekig reggel 8 és este 20 óra között tud minket elérni, ahol tájékoztatást és időpontot kérhet a kilincs-, zárszerkezet- és zárbetét cserére.

06-70-770-2942