Milyen esetekben kötelező a zárcsere?

Mai blogunkban azokról a szituációkról tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, melyek előfordulásakor egy másodpercig sem ha szabad habozni, hanem azonnali zárcsere szükséges. Amennyiben ezt bármilyen ok miatt halogatnák, a saját biztonságukat kockáztatják. Ha nem szeretnének betörők áldozataivá válni, úgy az alább említett esetekben mindenképpen egy zárszerelő szakemberhez kell fordulni és a lehető legrövidebb időn belül a zárcserét elvégeztetni. Persze tudjuk, hogy ez nem egy olcsó mulatság, de ahhoz képest, amilyen kárt a betörők anyagilag, illetve lelkileg tudnak okozni, a zárcsere költsége elenyésző.

Zárcsere fontossága új lakásba költözés esetén

Nagyon sokszor hangoztattuk már, hogy amikor új lakásba költözünk szükséges a zárcsere. Bármennyire is szimpatikus számunkra az eladó, abban mégsem lehetünk 100 % biztosak, hogy minden kulcs, ami az ő tulajdonában volt átkerült hozzánk. Soha nem lehet tudni, hogy milyen rokonnál, melyik szomszédnál, kinek a barátjánál maradt egy kulcs, így abban sem lehetünk biztosak, hogy esetleg egy rosszakaró nem akart-e az előző tulajdonosnak valamilyen módon ártani. A legbiztosabb az, ha azonnal zárat cseréltetünk, mégpedig még azelőtt, mielőtt beköltöznénk az új ingatlanba. Sajnos volt már arra példa, hogy az új lakó bebútorozott, aztán fordulhatott is a rendőrséghez egyből, mert betörtek és egy csomó mindent ellopták a lakásból.

Zárcsere bérlőváltáskor

Ha kiadjuk a lakást, akkor a mi felelősségünk, hogy az ott lakó biztonságban legyen. Amikor átadjuk neki a lakásnak a kulcsát, onnantól kezdve ő a birtokbavevő, így nekünk kell megbizonyosodni arról, hogy senki másnak nincs kulcsa a lakáshoz. Beleértjük itt az előző lakót, illetve annak baráti és rokoni körét is, hiszen itt sem lehetünk biztosak abban, hogy minden kulcsot visszakaptunk. Amennyiben másolásvédett kulcs volt az ajtóban, persze elképzelhetetlen a kódkártya nélküli kulcsmásolás, de a legbiztosabb az, ha szakemberhez fordulunk és új kulcsokat adunk át a bérlőnek.

Azonnali zárcsere kulcselvesztés miatt

Ha esetleg elvesztettük a lakáskulcsot vagy még rosszabb esetben a táskából kilopták azt, vagy igazolványokkal, tárcával együtt veszítettük el, akkor azonnali zárcsere szükséges! Nagyon magas ilyenkor a betörések száma, nagy a rizikó, hiszen tudják, hogy hol lakunk és van is kulcsuk a lakáshoz. Ilyenkor sem szabad kockáztatni! Mindenképpen forduljunk szakemberhez és az ajtóban lévő zárbetétet vagy zárszerkezetet azonnal cseréltessük le a 100 %-os biztonság érdekében!

Elköltözés miatti zárcsere

Amennyiben válás történik, vagy egy párkapcsolatnak vége szakad, abban az esetben is jobb, ha annak a félnek, aki elhagyta az ingatlant, már nincs hozzá többé kulcsa. Minél előbb érdemes az ajtózárat lecseréltetni, hiszen az ördög nem alszik! Bár lehet, hogy a volt párunk jóhiszemű és meg vagyunk győződve, hogy ő úgysem tenne ilyet, de soha nem lehet tudni! Nem tudhatjuk, milyen társaságba keveredik, vagy mi a barátai, ismerősei véleménye arról, aki a lakásban marad, de senkinek a biztonságát, illetve a vagyonát ilyenkor kockáztatni nem szabad! Forduljanak szakemberhez és mielőtt cseréltessék le az ajtózárat!

Zárprobléma miatti zárcsere

Ha bármilyen probléma van a zárral, forduljanak szakemberhez, hívjanak minket, mondják el mi a probléma és mi tudjuk a megoldást! Ha akadozik a zár, nem lehet benne elfordítani a kulcsot vagy éppen forog benne a kulcs, netán egyáltalán nem működteti azt, mindenféleképpen zárcsere szükséges!

Az akadozó ajtózárat a kenés, zsírozás, grafitporozás ideiglenesen tudja csak tovább működtetni, idővel a probléma újból elő fog jönni. Minden esetben a legrosszabbkor történik meg ez, hogy nem nyílik az ajtó, úgyhogy előzzék meg ezt a stresszes szituációt! Már a legelső probléma előjötténél

forduljanak szakemberhez, mi mindenkinek a pénztárcájához mérten tudunk megfelelő zárcsere alternatívákat felkínálni!

Kategória: Blog.