A HiSec ajtó miért hibásodik meg rendszeresen?

Először is két gyors válasz. Az egyik, mert beszerelés nélkül kb. 50.000 Ft-ba kerül, azaz olcsó. A másik pedig, mert Kínából jön. Ami Kínából jön és olcsó, az nem jó.

Nekünk pl. a céges telefonjaink is Kínában készültek, drágák, de jók is. Napi 60-70 hívást bonyolítunk telefononként, és van olyan iPhone-unk, ami 5 éves!

Gondoljanak bele! Bejárati ajtó, tokkal, vonóval, kerettel, szigeteléssel, világító kilinccsel, zárbetéttel, küszöbbel, zsanérral, kitekintővel, csengővel, mennyit kellene bírjon nekünk, hogy jó legyen? Nos, fél évet bír. A beszereléstől számítva fél éven belül minden kínai lemezajtóval probléma van!

HiSec ajtó, Secdoors ajtó és barkácsáruházas ajtók közötti különbségek

Ha rövid választ akarnak, akkor az egyik 19, a másik egy híján 20. A valós arányokat nézve, a barkácsáruházas kínai ajtókat tilos, azaz egyáltalán nem szabd megvenni őket! Csak a pénzt nyelik, sosem lesznek jók! Vannak akciók, mikor ezeket a lemezajtókat 30-35 ezerért hirdetik. Aki ezt megveszi és beépíti, az meg is érdemli! Tároló ajtónak sem szerelném be, nemhogy bejárati ajtónak, olyan vacak!

A HiSec és Secdoors ajtó előnye a többi hulladékkal szemben, hogy ha pontosan vannak beépítve, akkor lehet javítani a biztonsági szinten, pl. a gyári két betét kicserélése valami normálisra, pl. izraelire. Vagy ha olyan a fal, akkor egy jó kis biztonságos, masszív másodzárral, hevederzárral ki lehet egészíteni, meg lehet erősíteni őket. Igaz, hogy ezek a plusz zárak az ajtó árával vetekszenek, de legalább megvédik a lakást!

Napi problémák a kínai HiSec/Secdoors ajtók esetén

Kilincstörés, rugótörés, nyikorgó, kattogó zsanérok, rossz beépítés miatt jelentkező feszülés, hamar tönkremenő zárbetét, akadozó zárszerkezet, a zárszerkezetek és zárbetétek általi gyenge védelem. Ezek a napi problémák ezeknél az ajtóknál, igénylik is rendesen az ügyfelek a szervizelést. Megyünk is sokat, mint a mérgezett egér, hiszen mint égen a csillag, annyi van belőlük beszerelve. Ha egy ajtó tönkremegy, milyet tesznek be helyette? Ugyanolyan kínait!

Kilincs csere, törés kívül vagy belül, vagy csak rugótörés?

Lényegében teljesen mindegy, ha a rugó törik el benne, akkor lefelé fittyed a kilincs, húzza a zárszerkezet nyelvét, lóg, csúnyán néz ki, cserére szorul.

Kilincstörésnél a világítós rész, azaz a markolat kívül (vagy belül) eltörik, és csak egy csonk marad. Ez elég rosszul néz ki és nem is lehet használni, arról már nem is beszélve, hogy az éles csonk balesetveszélyes, felsértheti a kezet.

Mindkét esetben kompletten, a külső és belső kilincspárat szereljük fel. Nincs csak kilincs, vagy csak külső rész. Mindenki ezt keresi, nem is értem miért. Ha kilyukad a bal zokni, akkor csak egy bal zoknit vesznek?

A másik kedvencünk, amikor az ügyfél csak annyit mond, hogy ő látott a webáruházban 3000 forintért kilincset. No de milyet? Mint, ami az övé, ami most törött le. Persze vegyen megint ugyanolyat, hadd törjön le az is! Ha pedig látott olcsóbbat, miért minket hív? Hívja azt, ahol látta! Nálunk nem olcsó, mert rájön a szerelési díj, ellenben erős és garanciális!

Miért kell kicserélni a gyenge kínai zárat?

A rövid válasz, hogy ne törjenek be! Hosszabb válasz: ne járjanak úgy, mint honfitársaik! Először csak kicsit akad a kulcs a zárban, aztán már 10 perce próbálkoznak az ajtó előtt szinte mindennap, és a végén belemegy a kulcs, elfordul, és függőlegesen megáll. Ilyenkor mi jön? Este 22 órakor persze? Mi 20 óráig dolgozunk. Az ügyfél üvölt, hogy azonnal jöjjenek! De miért? Nem mi szereltük be, Ön rendelte ezt! Arról nem beszélve, hogy mi megmondtuk ne vegye, persze hiába, hiszen akciós volt! Majd a non-stop-os zárnyitó fiúk, akik éjjel pótolják a napközben kiesett bevételt, 30.000-et elkérnek a nyitásért, meg egy húszast a jó kis kínai vacak Anbo zárbetétért! Nem folytatom, mert kezdődik elölről…..!

Ha normális zárat akar a vacak ajtóba, hogy ne kellejen félévente valamit rajta cserélni, vagy ha nem akar hívatlan látogatót, hívjon minket!

Ha csak valami olcsót akar, ne hívjon!

06-70-770-2942

Kategória: Blog.