Budapesti lakossági zárszerviz kínai ajtókon

A kínai bejárati ajtók közül két típust érdemes kiemelnünk, amelyekkel a lakossági zárszerviz során a leggyakrabban találkozunk. Az egyik a kínai HiSec, a másik a szintén kínai, Secdoors elnevezésű bejárati ajtó. A kínai ajtókkal a leggyakrabban régebbi társas- és panelházak folyosóink találkozhatunk. Népszerűségük töretlen, hiszen minden emeleten az ajtók háromnegyede e csoportba sorolható. Persze ezzel az emberek nem minden esetben vannak tisztában az ajtó kínai mivotával, hiszen tizenakárhány ponton záródó acélajtónak van hirdetve, ám ez csak ámítás. Mi, szerelők tudjuk, milyen gondok vannak ezekkel a kínai bejárati ajtókkal, és bizony hihetetlen számunkra, hogy az emberek ennyire hiszékenyek, rászedhetők és árérzékenyek.

A kínai HiSec és Secdoors ajtók mindenki számára egyformák, sokan az ismertebb HiSec ajtó névhasználata miatt a sajátjukat is annak minősítik, holott sokszor az csak egy barkácsáruházas, sokkal silányabb minőségű ajtó. Mint lakossági zárszerviz szolgáltató, mi tisztában vagyunk a zárszerkezetek működésbeli különbségeivel, a változó ajtóvastagságokkal, továbbá zárak- és zárbetétek méreteinek a különbségeivel szintúgy.

HiSec és Secdoors ajtók hibái működés közben

Amit sokan nem tudnak, mert elvakítja őket az ajtó csillogása, a jó marketing és az olcsó ár, hogy bizony a HiSec és Secdoors kínai ajtókkal sok gond van. Ezekkel csak akkor szembesül az ember, mikor a zár pár hónap múlva nem nyílik, ha az ajtót nyomtalanul kinyitják és betörnek a lakásba, amikor letörik a kilincs vagy ha az ajtó nyikorog működés közben és idegesíti az embert. Ekkor meg már késő.

Vegyük ezeket sorban. Ha az ajtó nem nyílik vagy a zárban a kulcs csak forog körbe és körbe eredménytelenül, vagy éppen beleragad, abban a zárbetét a ludas. A kínai ajtókba lévő zárbetét nagyon silány, minősége nincs, ezért lépnek fel a fent említett hibák. Arról már nem is beszélve, hogy biztonsági szempontból egy nulla, mert ezek azok a betétek, melyek egy percen belül nyomtalanul, hangtalanul nyithatók a betörők által! Tehát ha megvan az ajtó, és még az eredeti zárbetét van benne, haladéktalanul cseréltesse le azokat, izraeli, betörésbiztos, magas minőségű, hosszú életű RB Keylocx zárbetétekre!

A kilincsletörés is két dologra vezethető vissza. A régebbi ajtóknál ez minőségbeli probléma, vagy pedig a hosszú évek használatától anyagfáradás, rugótörés miatt következik be a logó vagy letörött kilincs problémája. A csonk sérülést okozhat, vannak, akik a sürgősségi osztályon kötöttek ki, így nem szabad a kilincset használni, azonnali cserére szorul! A másik pedig a helytelen, rossz ajtóbeépítés. Ide vezethető vissza a kattogó, nyikorgó hang is. Sajnos a kínai HiSec és Secdoors ajtók javarésze rosszul van beépítve, ezzel utólag semmit nem lehet tenni, a nyikorgó hanggal együtt kell élni, a kilincset pedig mi lecseréljük és beállítjuk úgy az ajtót, hogy a záródás problémamentes és szorulásmentes legyen.

HiSec és Secdoors ajtón kilincs és zárbetét csere

A kínai zárbetétek egyéb jelzőket nem tűrő silánysága miatt, kötelességünk felhívni a figyelmet és valahogyan behelyezni az emberek tudatába, hogy a gyári zárbetéteket haladéktalanul le kell cseréltetni! Aki ezen akar spórolni, vagy éppen az olcsósága miatt ugyanolyan gagyi kínai betétekre cseréli a zárcilindereket, amilyenek eleve az ajtóban vannak, az rossz lóra tesz!

Mi naponta szembesülünk az emberek reakcióival betörés után, hogy hogyan lehet nyomtalanul ezeket a betéteket kinyitni, hát így. És nem szabad a „hevederzárat akarok azonnal” hibába sem beleesni, mert egyrészt a kínai ajtók esetében tízból nyolc ajtóra a hevederzár szakszerűen nem telepíthető, másrészt a hevederzárak javarésze, a Barlock kivételével, szintén gagyi betéttel van ellátva, aminek az égvilágon semmi értelme! Arról már nem is beszélve, hogy a hevederzár a befeszítés ellen véd, ezeket az ajtókat nem pont nem így nyitogatják!

A legegyszerűbb megoldás a zárcsere, mégpedig olyan, csakis izraeli zárbetétre, melyek ezeknek a zárpikkeléseknek 100 százalékban ellenállnak! A biztonságos zárbetéteket nagyon könnyű felismerni, csak annyit kell tenni, hogy a kulcsot meg kell nézni! A kulcsban benne kell lennie egy mozgó alkatrésznek, amelyek, ha a kezünkben tartjuk és a körmünkkel alulról benyomjuk, egy tizedmilliméternyit elmozdulnak a kulcsban! Ha ez ott van, jó a zárbetét, ha nincs ott, akkor a kínai HiSec, Secdoors és egyéb kínai ajtóba beszereltetni tilos, mert ugyanúgy védtelen a betét!

Hívjon minket, mi azonnali zárcserét végzünk ezekben az ajtókban, mozgó alkatrészes, finomnyitásnak és zárpikkelésnek ellenálló zárbetétek alkalmazásával!

Most hívjon minket a betörés megelőzése érdekében!

06-70-770-2942

Kategória: Blog.