Kínai biztonsági acélajtó zárcsere, zárbetét csere a biztonságért

Bizony érdemes tudni, hogy ezeknek a biztonságinak kikiáltott, Távol-Keletről származó bejárati ajtóknak a forgalmazása ma az egyik legnagyobb biznisz Magyarországon és mondhatni bárhol a világon. Számuk több százezerre, ha nem milliósra tehető csak a magyar piacon, hiszen, ha végigmegyünk egy panelépületen, minden emeleten több ilyen ajtóval is találkozunk. De láttuk már ilyen ajtót Tanzániában, az USA-ban, Kolumbiában, Törökországban is, így egyáltalán nem túlzás a világviszonylat említése.

A kínai HiSec, Secdoors és egyéb bejárati ajtók nagyrésze panel társasházakban található, de sok modern lakóparkban is fellelhetők a fővárosban, mert olcsók! Mivel a panelajtók nagyrésze 30 éven felüli, így nagyon aktuális mára már a cseréjük és a magyar lakosság nagytöbbsége az ár alapján választ ajtót. Főleg, ha az még biztonságinak is van meghirdetve!

Tudni kell azonban, hogy ezeknek a kínai bejárati ajtóknak köze sincs az acélajtókhoz, ami egyértelműen észlelhető a súlyából, hiszen egy ember könnyedén elbírja! Az acélajtók 130 kg-nál kezdődnek, melyet egy ember nem bír el, így sajnos a kínai „acélajtók” belseje kartonpapír, váza fémlemez. Ez a nagy igazság. Szép az ajtó, jól néz ki, csillog, világít a kilincse és 12 ponton való záródást ígérnek.

Amit a legfontosabb tisztázni, hogy a kínai HiSec és egyéb bejárati ajtók a zárbetétek cseréje nélkül semmilyen betörési módszernek nem állnak ellent! Ezt jobb, ha mindenki az eszébe vési! A gyárilag beszerelt kínai zárbetét nem rendelkezik védelemmel, így hiába a 12 záródási pont, ha ezeket egyetlenegy (a HiSec és Secdoors ajtóknál pedig kettő) gagyi zárbetét vezérli. Fontos megérteni az embereknek, hogy hiába a tizen-akárhány záródási pont, mert a betörő az ún. központi részt támadja, a zárbetétet. A zárbetét másodperceken(!) belül nyitható, így a tizen-akárhány pont is nyitva van! Aki ebben bízik, az bizony rossz lóra tett! Ezek a záródási pontok és a lemezszerkezet bizony harmatgyengék ahhoz, hogy ezt az ajtót a biztonságinak nevezett kategóriába helyezzük!

És akkor még nem beszéltünk a minőségről, illetve a beszerelés pontatlanságairól, melynek egyenes következménye a kilincsletörés és ha sokáig halogatják ezt, akkor a zárcsere is. Az ajtó megvásárlása és beépítése után bizony erre a kínai ajtóra még költeni kell, mégpedig nem is keveset. Ellenben, ha a zárbetétre ne sajnálják a pénzt, akkor pl. a HiSec ajtó esetében már egészen jó kis biztonságot kapnak, sokkal jobbat, mint amit az előző panelajtó biztosítani tudott!

Kínai ajtóban zárbetét csere

A zárbetétcsere elvégzése után nyugodtan hátradőlhetnek, mert nem önöket fenyegeti innentől kezdve veszély, hanem a szomszédokat! A két zárbetét csere költsége a HiSec ajtóban 46.000 Ft Budapest területén, amely jóval kevesebb annál, mintha bejutnának a lakásba és elvinnének valamit, plusz az ezután így is úgy is kötelező zárbetét csere!

Mint budapesti zárszerviz cégnek, nekünk mindennaposak a betörések ezeken a kínai ajtókon keresztül, és sajnos csak akkor jönnek rá az emberek, hogy nagy baj van, amikor már késő! Ön ne tartozzon közéjük! Előzze meg a betörést, a felesleges kiadásokat, az idegeskedést és lépjen időben, rendelje meg a zárbetét cserét!

He nem megy anyagilag mindkét zárcsere, akkor legalább a kilincs alattit cseréltessék le egy minimum MABISZ 5-ös besorolással rendelkező, törés-, fúrás- és zárpikkelés ellen kiválóan védett zárbetétre! A másikat meg majd lecseréltetik a következő hónapban!

Minőségi zárbetétet a kínai ajtóba!

Ha már elhatározták, hogy belevágnak a kínai ajtó zárbetét cseréjére, akkor érdemes egyből a jó minőségű, és magas biztonsági fokozatú terméket, azaz zárbetétet választani! Annak nincs értelme, hogy újra kínai termék kerüljön az ajtóba, mint pl. Sib, Anbo, Gmb, vagy hasonló silány minőség. Ezek ugyanazt tudják, mint az eredeti betét, ami az ajtóban volt, azaz semmit. Az ilyen cserének nincs értelme, maximum a helyszínre érkező zárszerelő pénztárcáját gazdagítják, de biztonságilag nem érnek semmit!

Mivel a kínai ajtók biztonságát már kitárgyaltuk fentebb, így az ajtózárbetéteket muszáj magasabb szintűre cserélni, és ezzel már megfelelő biztonság érhető el!

Fontos a Mabisz minősítés, mert bár a hazánkban forgalomban lévő zárbetétek 75%-a minősítve van, mégsem mindegy a besorolási szint. Mabisz ajánlás nélküli vagy pedig alacsony, 2-3-4 besorolású zárbetétet nem szabad betenni az ajtóba. Ügyelni kell arra is, hogy ma már nevesebb gyártók is gyártatnak Kínában, melyek minősége magasabb, de a biztonsági fokozat nem, mert nem teszik bele Kínában a finomnyitás elleni védelmet pl. mely csakis interaktív csap vagy kulcsban és zárhengerben lévő mozgó alkatrész behelyezésével lehetséges. A zárbetétek 85 százalékában ez nincs benne és a kínai ajtókat éppen így nyitogatják! Tehát elmondható, hogy olcsó, azaz 15.000 Ft alatti zárbetét ezeknél az ajtóknál nem nyújt biztonságot! Erre mindenképp figyeljenek!

Kínai ajtó helyszíni zárszerviz szolgáltatás garanciával

Nem javasoljuk a zárcsere otthoni elvégzését, mert akinek nem ez a szakterülete, nem látja át az ajtó működését, nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel, nem tudja egy kulcsból megállapítani, hogy van-e benne mozgó alkatrész, nem látja a törésvédelmet a zárbetéten, az inkább ne nyúljon az ajtóhoz!

Végeztesse le szakszervizzel, azaz velünk! Napi gyakorisággal végzünk zárcserét a kínai ajtókban, garanciával, számlával, több mint 10 éve és még egyszer sem hívtak vissza, hogy az áltaunk beszerelt zárbetétet rongálással vagy nyomtalanul kinyitották volna betörés céljából!

Válassza a biztonságot, védekezzen interaktív csapos, MABISZ 6-os, másolásvédett zárbetéttel a betörők ellen!

06-70-770-2942

Kategória: Blog.