Mikor érdemes a HiSec kínai ajtóban a zárbetétet kicserélni?

A HiSec bejárati ajtó beazonosítása

Első lépésként, próbáljuk meg beazonosítani ezt a kínai, többpontos bejárati ajtót, mert sokak számára ez egyértelmű, de még több ember számára nem az.

Az első és legfontosabb ismérve ennek a kínai bejárati ajtónak, hogy az ajtó külső felén, a jobb vagy bal fenti sarokban megtalálható a gyártó HISEC feliratú emblémája. Ez egy piros- narancssárga háttér színű embléma. A két szín egymástól vagy egy villámmal, vagy egy cikk-cakk, ún. bástya-vonallal van elválasztva. A piros oldalon a HI, a másikon a Sec felirat található.

Amennyiben ez a logó ott van az ajtón, akkor biztos lehet benne, hogy önnek is HiSec ajtaja van. Ha nincs ott az embléma az ajtón, akkor mindegy, hogy ugyanúgy néz ki, ugyanúgy két zár van rajta, ugyanúgy kéken világít a kilincs kívülről és a belső oldalon a zár alatt ott van pánik tekerőgomb, akkor az ön ajtója nem HiSec ajtó. Ez utóbbi mondatban volt olvasható az összes kínai ajtóra jellemző ismertetőjel.

Zárbetét csere Hisec ajtóban biztonsági okokból

Az eredeti kínai zárbetétek, mint annyiszor említettük, sem minőségileg, sem biztonságilag nem nevezhetők megbízhatónak.  A zárbetétek cseréjét rögtön az ajtó megvásárlása és beépítése után el kell végeztetni!

Miért? Azért, mert az ajtóban lévő zárbetétek nem felelnek meg semmilyen biztonsági előírásnak! A zárbetét hangtalanul, zajtalanul nyitható, pár másodpercen belül, zárpikeléssel, finomnyitásos, zárfésűs módszerrel, továbbá úgynevezett beütő-kulccsal. Ezek különböző zárnyitási módszerek, melyekkel most nem untatjuk az olvasókat, de egy a közös bennük, hogy zajtalan, hangtalan a művelet és kb. 10 mp alatt véghezvihető. Ennyi idő alatt pedig senki nem figyel fel arra, hogy illetéktelenek próbálnak bejutni a szomszéd lakásba, az ajtó már nyitva van és a betörő már be is jutott! Ez egy nagyon alapvető ok, amiért ezeket a kínai zárbetéteket muszáj lecserélni!

Ne csináljanak ebből pénzkérdést, a család biztonsága az első! Ha csak egy okostelefont visznek is el a lakásból, annak a kárösszege is magasabb, mint egy zárcsere! De a kár ennél mindig jóval nagyobb!

Helyszíni zárcsere zármeghibásodás miatt

Mivel a gyári kínai zárbetéteknek nemcsak a biztonsága, de a minősége sem üti meg a mai mércét, így nagyon sokszor fordul elő, hogy zár-meghibásodás miatt kell az ajtózárbetétet lecserélni. A gyenge minőség miatt sokszor előfordul, hogy a kulcs benne van a zárban, de csak forog körbe-körbe és semmi nem történik. A feszegetés és erőltetés miatt gyakran bele is törik.

Vagy éppen a kulcs valamilyen oknál fogva nem fordítható el, így az ajtó nem nyitható. Ezek mind zárproblémára vezethetők vissza, illetve a zárbetétnek a silány mivolta miatt merülnek fel ezek a problémák.

A kínai zárakkal elsősorban az a baj, hogy az olcsó, silány anyaghasználat miatt a minőség még csak szóba sem jöhet. Egy olcsó terméket csak silány, rossz minőségű alapanyagokból lehet legyártani. Minőségi anyagok használatával pedig az ár drágul. Pont emiatt merül fel oly sok probléma a HiSec ajtó kínai zárbetétjeivel kapcsolatban, amelyeket fentebb felsoroltunk.

Cseréltessem még időben zárbetétet, hogy az önnel ez ne fordulhasson elő! A kínai zárbetétek ismertetőjele a fekete, piros, sárga színű berakás a kulcsfejben. Ezeket a kulcsokat általában nem is másolják a kulcsmásolók, de nem azért, mert speciális, hanem azért, mert ilyen rossz minőségű, gagyi nyerskulcsot nem tart senki raktáron!

Zárbetét csere HiSec ajtóban költözés miatt

Nagyon ajánlott költözés után az ajtóban zárbetétet cseréltetni! Erről sokan elfelejtkeznek, mert a nagy stresszben, és a sok pénzkiadás miatt ez az utolsó dolog, ami az emberek fejében megfordul. Pedig nem egyszer történtek már visszaélések, sajnos soha nem lehet tudni, hogy kinél maradt a kulcs.

A zárbetét csere indokoltsága egyébként fokozaton igaz az új építésű társasházakra is, éppen azért, mert a kulcs egymillió munkás kezén ment keresztül! Soha nem lehet tudni, ki tett félre belőlük akár egyet is, hogy esetleg rossz szándékkal, egy év múlva visszamenjen, és kirabolja a lakást.

Zárszerviz cég lévén sok ilyennel esettel találkoztunk már, mikor mindennemű nyom nélkül jutottak be a lakásba. Ne legyen az áldozata ennek!

Szakszerű HiSec ajtó nyitás és zárcsere Budapesten

Ha beletört a kulcs, ha zármeghibásodás miatt nem nyílik a HiSec ajtó, forduljon hozzánk bizalommal, mi rongálás és roncsolás nélkül kinyitjuk az ajtót és rögtön cseréljük a kínai zárbetétet magas biztonsági fokozatú, izraeli zárbetétekre!

Ne rugdossa az ajtót, ne alkalmazzon csavarhúzót vagy egyéb feszítőszerszámot, mi szakszerűen nyitunk! Nem kell az ajtót tönkretenni, mindent meg lehet oldani szépen, csupán hozzáértés, tapasztalat és megfelelő szerszámok szükségesek hozzá!

Cégünknél ez mind megvan, forduljon hozzánk! Az új zárat mindig az ügyfél előtt bontjuk ki a lezárt csomagolásból, így biztos, hogy soha nem járt a kulcs idegenkézben!

Kategória: Blog.