Felhúzó kilincses Secdoors ajtó zárcseréje

Secdoors ajtó felhúzó kilincs problémája bárkinek adódhat. Ez történhet elhasználódás miatt, anyagkopásból vagy anyaghibából. Ilyenkor a probléma úgy jelenik meg, hogy vagy a felső- vagy a belső oldalon eltörik a rugó, letörik a kilincs markolata, ami látszik a lenti fotókon is. A Secdoors ajtó kilincsre egy erőkar, ezzel működtetjük a kilincs-nyelvet, ha ez lóg, vagy nincs, nem lehet rendeltetésszerűen használni az ajtót.

A Secdoors ajtó törött kilincs csonkja szúrós, éles, balesetveszélyes használni. Cseréltessen velünk Secdoors ajtókilincset, hogy ne legyen több problémája a nyitáskor vagy a záráskor. Ne álljon neki házilag a cserének, hiszen a felhúzó-kilincses egységet kompletten kell cserélni, amiben támasztó-tengely és 2 db félrugó van. Ha ez beesik az ajtóba, nem fog tökéletesen működni az új kilinccsel a zár.

Miért kell a Secdoors ajtó kilincset lecserélni?

Általában törés vagy kopás miatt. Viszont a legfontosabb hogy a zárszerkezet rugóját megmentsük, nehogy az is eltörjön, mint a kilincs rugója. A kilincsnek és a szerkezetnek együttes rugóztatása van. A régi Secdoors kilincsek silány minőségűek és nagyon gyengék. Mi a cserekor már egy újabb típust, egy újabb modellt szerelünk be. Ez kinézetre és formára megegyezik a régivel, csak modernebb és erősebb változat.

A Secdoors ajtó bejárati kilincsének a működése

A kilincs felemelésével történik a záródás, amely a főzárat működteti. Pánikfunkcióval van ellátva, ami azt jelenti, ha felhúzzák a kilincset, kívülről csak kulccsal lehet nyitni, belülről viszont a kilincs lenyomásával nyílik a zárszerkezet. Zárszerelői szemmel nézve, ez nem egy jó mechanika, mert minden egyes kilincs felemeléskor lehetőséget adunk arra, hogy a kilincs elrepedjen vagy eltörjön.

Ahhoz, hogy strapabíró legyen a jövőben, kilincs-cserét kell alkalmazni, illetve át kell nézni az ajtó záródási pontjait.

Meg lehetne előzni a kilincstörést?

Akár HiSec, akár Secdoors vagy Terrasec ajtóról van szó, mindegyik esetében előbb-utóbb a kilincs törése bekövetkezik. Ezeknek mindig van valamilyen oka. Nem akarjuk magunkat ismételni, erről már fentebb kaptak tájékoztatást.

A legtöbb esetben azért törik el a kilincs, mert utólagos szigeteléseket ragasztanak az ajtóra, vagy rosszul van beépítve az ajtó, és emiatt következik be a baj. Mindez megelőzhető zárszerelő szakember kihívásával és az ajtó záródásának rendszeres ellenőrzésével.

A statisztikai számokat nézve, egy 80 000 Ft-os bejárati ajtónál, ha 2-3-4 éven belül letörik a kilincs, akkor az nem is olyan nagy probléma, hiszen naponta ezt a kínai kilincset legalább tízszer lenyomják felhúzzák egy kisebb család esetén, nagyobb családoknál hússzor, irodáknál vagy üzleteknél vagy irodáknál ez a szám akár 100 is lehet. Csodára nem lehet várni, ez eddig bírja. Aki kiakad azon, hogy egy 80 000 Ft-os ajtón miért törik le a kilincs, annak javaslunk egy 400 000 Ft-os bejárati ajtót, amellyel 10 évig nem lesz probléma.

Secdoors ajtó kilincs csere ára

Kiszállási díj nélkül végezzük el a kilincs cseréjét, akár rugótörés, akár kilincstörés esetén. Budapest összes kerületében fix áron dolgozunk. Cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt 28 000 Ft áron tudjuk ezt a műveletet prezentálni.

Hívjanak bátran minket, egy munkanapon belül teljesítjük a megrendelt kilincs-szerelés szolgáltatást.

A szolgáltatás megrendelése telefonon történik, mind az időpontot, mind a helyszíni kiszállás részleteit a telefonos diszpécser kollégával tudják leegyeztetni. Azonnali zárszerviz szolgáltatást nem végzünk, időpontban tól-ig időpontot adunk, mert ebben a szakmában a pontos időpontra való érkezés nem reális, sem elvárható.

06-70-770-2942

Felhúzó kilincses Secdoors ajtó zárcseréje
Felhúzó kilincses Secdoors ajtó zárcseréje
Kategória: Blog.