HiSec ajtóba való zárbetét

A kétzáras HiSec ajtóba általában a 45/45 mm méretű zárbetétek szükségesek. Az egyzáras, első generációs HiSec ajtók esetén azonban vagy a 31/35 vagy a 31/40 mm méretet szoktuk javasolni az ügyfeleknek.

Itt ajánlanánk is egyből az arany középutat, az 5 kulcsos, Mabisz 5-ös minősítésű, törés-, fúrás- finomnyitás ellen védett, izraeli Keylocx zárbetétet. Ez Izraelben készül, minőségi termék, kiválóan véd a leggyakoribb betörési módszerek ellen. További részleteket itt talál.

Ha ennél biztonságosabbat szeretne, akkor a Mabisz 6-os minősítésű, prémium kategóriás, interaktív csapos LOCXIS zárcilindert javasoljuk, mely könnyen beszerelhető a HiSec ajtó alsó vagy felső betétje helyére, akár házilag is.

Mivel 3 a magyar igazság, ezért a 3. alternatíva a csúcskategória, amit kínálunk. Igaz ebből a betétből kevesebbet adunk el, mert az ára jóval drágább, viszont a törésvédelem duplán van kiépítve a zárbetétben. Nemcsak a zárbetét első 1 cm-re van kikönnyítve, mint break secure törésvédelem, hanem ezen felül még egy erős, törhetetlen acélhíd is összefogja a zárbetét két oldalát. Részletek itt.

HiSec ajtóba zárbetét méretek

A fent említett méretek csak a mi tapasztalatainkra hagyatkoznak, így mindenkit kérünk, aki hozzánk fordul a HiSec ajtóba való zárbetét vásárlása kapcsán, hogy szerelje ki mind az alsó, mind a felső zárbetétet, mérje le azokat a lenti fotó szerint és így tudnak majd vásárolni.

Nagyon fontos a HiSec ajtó zárbetétjénél a kulcsprofil, a kulcsfej kialakítása is. A forgógyűrű, ami a zárbetétet védi, megszorulhat, ha széles a kulcsfej vagy kulcsváll, ha vastag a kulcsprofil. Az RB zárbetétek kulcsai mind kiválóan alkalmasak a feladat ellátására, könnyedén belemennek, nem szorulnak, nem akadnak forgatáskor, nem kell reszelni őket és a forgógyűrűs rozettát sem kell kiszedni előlük! Egyszóval, nemcsak tökéletes biztonságot adnak, de megbízható, hosszútávú, szorulásmentes működést biztosítanak, mindenféle karbantartás nélkül.

Mennyi pénzt költsünk zárbetét vásárlásra?

Mivel egy kínai ajtóról beszélünk, nem feltétlenül a legdrágább zárbetétet kell bele megvásárolni, hanem a középútban érdemes gondolkodni. Egy kis matek alá is támasztja az állításunkat. Egy full extrás zárbetét olyan méretben, amely a kínai ajtóba kell, 40-45 ezer forintba kerül és kell belőle két darab. A HiSec ajtó beépítéssel együtt kb. 120.000 Ft-ba kerül. Tehát láthatjuk, majdnem annyiba kerülne a két prémium zárbetét, mint maga az ajtó. Ezt általában senki nem választja, ezért javasoljuk ilyenkor a középutat.

Ez nálunk az 5 kulcsos, izraeli, másolásvédett, Mabisz 5-ös zárbetét, a Keylocx cilinder. Mivel különböző méretű zárbetétekről beszélünk a különféle kínai ajtók kapcsán, az ár 14-18 ezer forint között van, ami függ attól, hogy HiSec, Secdoors, TerraSec vagy valami egyzáras barkácsáruházas kínai ajtóról van-e szó. A legvastagabb ajtó esetén is kb. 40.000 Ft a két zárbetét ára, amit ha tőlünk megvásárolnak, akkor azt maguknak be is tudják szerelni.

Javaslat, megjegyzés: Zárbetétet nem úgy vásárolunk, hogy van egy ajtóm és abba kéne egy zár, hanem meg kell mérni őket, mégpedig pontosan! Ki kell venni az ajtóból és le kell mérni a teljes hosszt, valamint a zárbetétrögzítő furat közepétől mért jobb- és baloldali távolságot is. A lenti fényképen láthatja, miként kell megmérni a zárbetétet, mire van szükség, hogy tudjon tőlünk megfelelő méretben vásárolni.

Kategória: Blog.