Helyszíni kilincs-csere a kínai ajtóban

Mai írásunkban arról írunk, hogy mit is takar konkrétan a kilincs csere. Mint zárszerelő szakembereknek, nekünk egyértelmű, hogy a kilincs-csere megrendelésekor az ajtó kilincs garnitúráját cseréljük le. Persze sokan keresnek meg minket azzal, hogy csak a belső rész vagy csak a rugó törött el benne, de sem rugót, sem egy darab (csak külső vagy csak belső) kilincset cserélni nem tudunk.

A kínai bejárati lemezajtóknál gyakori probléma, hogy a rossz beépítés miatt, a gyenge anyag miatt vagy pedig azért, mert már 10 éve használatban van, az ajtókilincs külső vagy belső fele eltörik, kézben marad. Ilyenkor érdemes minél hamarabb lecserélni a kilincset, mert nagyon balesetveszélyes a csonk! Továbbá a kulcs nem arra van kitalálva, hogy az ajtót illetve a kilincsnyelvet folyamatosan azzal működtessék. Amennyiben ezt tesszük, várható, hogy a kulcs elég hamar bele fog törni a zárba és akkor máris egy újabb problémával kell szembenézni.

Melyik ajtó a kínai ajtó?

Tehát a kilincs-csere során kompletten kell a kilincs-szettet lecserélni. A kínai ajtóknál ez a külső és belső egységet foglalja magába. Kínai ajtó pl. a HiSec, Secdoors és TerraSec ajtó, ezeket elsősorban interneten lehet megvásárolni. Ám árulnak kínai ajtót a barkácsáruházak is, általában acélajtónak hirdetve, ami egy vicc, mert acél aztán nincs benne! A kínai ajtót arról lehet egységesen és a legegyszerűbben felismerni, hogy az ajtó belső részén, a zár alatt még egy kis belső tekerőgomb található, ami egy ún. pánikzár, azaz kívülről kulccsal nem nyitható. Az az ajtó, amin ez a kis belső gomb megtalálható, az mind kínai ajtó.

Mit cserélünk a kilincs-csere során?

Amennyiben letörik a kilincs vagy eltörik benne egy rugó és már lógó állapotban van, természetesen a külső/belső kilincsrészt a hosszúkás pajzzsal együtt cseréljük. Az új kilincs kívülről kéken világít, belülről pedig a pajzson lévő belső kis tekerőgomb is hozzátartozik. A kilincs-csere során az ajtót átnézzük, illetve beállítjuk, hogy lehetőleg a kilincs ne törjön le újra az esetleges rángatás miatt.

Kilincs csere vagy zárcsere? Nem ugyanaz!

Ami elég gyakori a laikus emberek között, hogy rákérdeznek ilyenkor a kulcsokra. A kulcsoknak semmi köze nincs a kilincshez!

A kilincs, a kulcsok, a zárszerkezet és a zárbetét mind-mind külön dolog. Kilincs-cserekor a zárszerkezet nem kerül kicserélésre, a zárbetét sem kerül kicserélésre, így a kulcsok ugyanazok maradnak, amelyek eddig is működtették a bejárati ajtót. Nem szabad soha összekeverni a kilincs-cserét a zárcserével, elvégre a kilincs és a zár nem ugyanaz!

Amennyiben a zárral vagy zárbetéttel van probléma, az külön tisztázásra kerül, illetve külön cseréljük. A kilincsgarnitúra cseréje helyszíni szereléssel együtt 28.000 Ft-ba kerül Budapest területén. Amennyiben a környező városokból hív, érdemes telefonon érdeklődni előzetesen a szabad időpontokról és az árakról!

Amit fontos tudni, hogy a kilincs-cserekor mindenféleképpen az erősített, azaz a minőségi változatú kilincspár kerül felszerelésre, nem pedig az, amelyet a webáruházak 5-6000 Ft-os áron kínálnak! Nem szabad összekeverni a minőségi kilincset az olcsóval, mert a különbség az, hogy az olcsóbb fajta ugyanúgy le fog törni, mégpedig rövid időn belül, így majd vásárolni kell egy újabb kilincs-párat. Érdemes egyből a minőségibb változat mellett dönteni, melyre cégünk garanciát vállal, és biztos lehet abban, hogy nem marad a kezében a kilincs a következő héten.

Bármilyen kínai ajtóval vagy annak kilincseivel, zárjaival kapcsolatos kérdés vagy baj esetén, hívja a 06-70-770-2942 telefonszámot!

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
Kategória: Blog.