Kínai HiSec ajtók népszerűsége

Magyarországon a HiSec ajtó akkora népszerűségnek örved az ár alapján választó magyar emberek között, hogy az ki nem fejezhető. Ha végigmegyünk egy társasházban, paneltömbön, akkor elmondható, hogy emeletenként háromból két ajtó kínai. HiSec, Secdoors, TerraSec, T&K egyre megy, továbbá az egyéb, no-name barkácsáruházas, belső ráfordítógombos kínai ajtók ugyanúgy hasítanak.

Tudjuk, hogy a panelokban nem milliomos emberek élnek, de ha kiszámítjuk a jövőbeni problémákat ezekkel az ajtókkal, akkor szembesülünk az ajtó ára és a ráköltött kilincs, zárak, zárbetétek, másodzárak, hevederzárak, stb. költségével, akkor kb. 200-250 ezer forinttal számolhatunk. Ebből pedig már egy minőségi biztonsági ajtót is lehetne éppen vásárolni. A kínai ajtók sorozathibái megelőzhetők 2-3 évenkénti karbantartással, a kínai betétek mielőbbi lecserélésével, ajtóbeállítással, turbózással, vagy egy erősített világító kilincsgarnitúra cseréjével.

Rövid leírás a HiSec ajtóról

A HiSec ajtó Kínában készül. Sokan hirdetik németnek, olasznak, lengyelnek, mely állítások valótlanok, az ajtó eredeti made in China. Magyarországon van Mabisz minősítése, melyet lepleznek, nem tudni milyen, de 2-es vagy 3-as lehet. Az ára nagyon versenyképes, semelyik ajtó a piacon ezzel a verhetetlen árral nem veszi fel a versenyt.

A HiSec ajtó két különálló zárszerkezettel van ellátva. 12 ponton záródik, kéken világít a kilincse. Több méretben rendelhető a forgalmazóktól, fehér és a barna különféle színárnyalataiban. Eredeti kínai betétekkel ellátott, melyek pillanatok alatt nyithatók a betörők által! A szerkezetekkel ritkán adódnak gondok (jó beépítésnél).

Miért törik le gyakran a kilincs?

Nem győzzük hangsúlyozni, de sajnos már csak utólag, hogy a rossz HiSec ajtó beépítés kilincstöréshez, rugótöréshez vezet. Ez azért van, mert az okos kőműves vagy parkettás, aki beépíti az ajtót, az ajtókeretet a tokhoz képest ferdén építi be, így a zár nyelve nem tud nyitáskor/záráskor a tokba kattanni. Ilyenkor mit csinálunk? Rángatjuk az ajtót, s mivel a kezünk, mint erőkar továbbítódik a kilincsre, ami viszont nem bírja a terhelést, ezért eltörik.

A másik probléma, ami visszavezethető, de ez inkább az első generációs ajtókra jellemző, hogy nagyon vékony, silány a kilincsveret, ezért elreped, eltörik. Ezen azóta a kínaiak változtattak már, így újabban (az elmúlt jópár évben) ez már nem fordul elő.

Hogyan törik fel a piros – fekete kulcsos zárat?

A legkönnyebb dolga a betörőnek van, ha ilyen kínai zárbetéttel áll szemben. Nincs benne se fúrás-, se törésvédelem, és még manipulációs zárnyitás elleni védelem sem, így egy zárfésűvel, amit az interneten lehet kapni, vajmi könnyedséggel már bent is van a lakásban, észrevétlenül, nyomtalanul, zajtalanul. A zárfésülés során a zárházban és a hengerben lévő zárcsapokat manipulálják, ezáltal a csapok olyan állásba kerülnek, amelyet könnyűszerrel ki lehet nyitni.

A másik népszerű zárnyitási módszer az ún. beütőkulcsos technika. Ilyenkor egy mélyvágású, laponmart kulcsot készítenek egy sima kínai nyerskulcsból, és a kulcsot finoman ki-be tologatva, egyszeri ráütéssel 2 mp alatt ki tudják nyitni a zárbetétet.

Mindkét zárnyitás esetén nem látható semmilyen külsérelmi, rongálási nyom a záron!

Védekezés új zárral

A HiSec ajtók feltörését egyetlenegy módszerrel lehet csak megállítani: ha normális zárbetétet szereltetnek bele. Mind alulra, mind felülre. Ezek mindennemű rongálási kísérletnek ellen kell álljanak, ezzel tartva távol a betörőt. Ha valóban jót akar, akkor érdemes alulra egy LOCXIS zárbetétet szereltetni, felülre pedig egy Keylocx betétet. Ez már kellő védelem a betörők ellen!

Kilincs csere garanciával

Ha cégünket választja az eltört kilincs cseréjekor, egy strapabíróbb, jobb, erősebb kilincsgarnitúra kerül a régi lemezkivitel helyére. Ilyenkor az ajtó záródási pontjain is állítunk, igazítunk. A kilincsre egy év cseregaranciát biztosítunk.

Nem érdemes különböző méretű, kivitelű, ócska lemezgarnitúrákból bevásárolni, hiszen azok ugyanolyan gyenge minőségűek, mint az eredeti, ami eltört, letört.

Bármi kérdés vagy megrendelés esetén hívja lenti telefonszámunkat!

06-70-770-2942

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
Kategória: Blog.