Kínai ajtó gyakori problémák

A kínai ajtóval való leggyakoribb problémák egyike a kilincsletörés, a másik a gyenge zárbetét és ezáltal a megnövekedett betörések száma, a harmadik pedig a zárttest probléma. Meg kell még említenünk tovább a rossz, szakszerűtlen ajtóbeépítést, melynek következményeként szorul akad a zár, nehezen nyitható/zárható az ajtó, és ez az egyik oka a kilincs letörésének.

Mit lehet tenni? Mindenképpen szakszervizhez kell fordulni, akik átnézik az ajtó működését és a zárbetét-cserén felül - mely által megakadályozható a betörés -, átnézik az ajtót, beállítják úgy, hogy ne kelljen rángatni, ne törjön le újból a kilincs. Illetve, ha gond van a zártesttel vagy a kilincsgarnitúrával, azt is a helyszínen tudják orvosolni.

Hol vállalnak kínai ajtó szervizszolgáltatást?

Kínai zárszerviz szolgáltatást Budapest területén vállalunk, továbbá a környező agglomerációban, 20 km-es vonzáskörzetig bezárólag. Nem szoktunk felszámolni külön kiszállási díjat a Budapesttel szinte egybenőtt városokban, viszont ha egy kicsit távolabbra megyünk, egy pár 1000 Ft-os extra díj felszámolásra kerülhet.

Mit takar pontosan a zárszerviz?

Zárcsere, illetve kínai ajtóval kapcsolatos mindennemű zár-szolgáltatással kapcsolatban hívhatja központi telefonszámunkat, hétfőtől péntekig reggel 8.00 és este 20.00 között állunk az ügyfelek, az érdeklődők rendelkezésére. Cégünk hétvégén és ünnepnapokon nem dolgozik.

Ebből nem szokott probléma lenni, mert ha odafigyelnek az ajtó működésére, illetve vagy ha akkor telefonálnak, amikor legelőször megjelenik valamilyen probléma, vagy a zár megváltozott működésére figyelnek fel, akkor sem az ajtózár, sem a zárbetét nem fog tönkremenni egy nap alatt. Általában tudunk aznapra biztosítani kínai ajtó szervizelésével kapcsolatos bármilyen szolgáltatást, de előre megbeszélt időpontra is tudunk munkát vállalni, pár órás időintervallumon belül.

Zárcsere vagy zárbetét csere?

A szerviz feladatai közé tartozik az ajtó rendeltetésszerű működését történő biztosítás, azaz az ajtó zárhatóvá, nyithatóvá tétele. Vállalunk sérülésmentes ajtózár nyitást, kulcselvesztés miatti zárnyitást, becsapódott ajtónyitást, zárszerkezet- és zárbetét cserét, ez utóbbit kizárólag jó minőségű, betörésvédett zárbetétekre. Ha már valaki rászánja magát hogy felturbózza kicsit az ajtót, akkor a minimum, hogy ne egy silány minőségű kínai betét kerüljön vissza az ajtóba!

Vállalunk továbbá világító kilincs-cserét, mindezt kilincs/kilincs és gomb/kilincs változatokban. Amennyire tudjuk, minden munkánk során az ajtót beállítjuk úgy, hogy a lehetőségekhez mérten tökéletesen működjön. Sokszor fordul elő, hogy amikor zárbetét cserére hívnak minket, baj van az ajtó zárszerkezetével is. Ez egy másik dolog, ezt ilyenkor szoktuk javasolni kicserélésre. Gyakran nem kérik az ügyfelek a szerkezet cseréjét, mert ez plusz költség, azonban ha pár hét múlva tönkremegy, természetesen erre a garancia nem vonatkozik. Garanciát mindig arra vállalunk, amit az ajtóban cseréltünk.

Pajzs csere - miért kell?

Nagyon gyakori igény a kilincs, vagy az úgynevezett pajzs csere a kínai ajtók esetében. Ez egyedinek mondható, mert ezek a kilincsek kívülről kéken világítanak, illetve belülről egy belső tekerőgomb van rájuk szerelve, mely működteti a zártesten lévő zárnyelvet, így az ajtó kívülről kulccsal nem nyitható.

Amikor letörik a kilincs, a komplett kilincspárat cseréljük, nem csak a belső vagy külső fogantyút. A leggyakrabban ez akkor fordul elő, ha kilinccsel kell rángatni az ajtót, vagy emelgetni kell azt, mert (mint fentebb említettük) rosszul építették be. A másik gyakori ok az anyagfáradás, a rossz anyagminőség. Általában ez a régebbi ajtókra vonatkozik, a mai ajtókra már nem igazán jellemző. Illetve ha az ajtó kb. 10 éve folyamatosan használva van, napi 10 zárással/nyitással számolva egy család esetében, bőven megérett a cserére a kilincs! Ne várják meg, amíg letörik és esetleg valakinek elvágja kezét!

Bármilyen kínai ajtózárral, kilinccsel kapcsolatos szolgáltatásra van szüksége, hívja a lenti telefonszámunkat, vagy fotózza körbe az ajtót és küldje el a fényképeket a zarszerviz365@gmail.com e-mail címünkre, mely alapján az ajtó pontosan beazonosítható.

06-70-770-2942

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, kínai biztonsági ajtó, kínai biztonsági ajtó Budapest
Kategória: Blog.