Milyen a jó bejárati ajtó?

Mielőtt ajtóvásárlásba fogunk, kicsit olvassunk utána, hogy mennyibe kerül, mit írnak az ajtóról különböző fórumokon, kommentekben, kinek, mi a tapasztalata, ki, melyik ajtógyártót ajánlja, illetve milyen biztonsági fokozatot nyújt, és ami a legfontosabb a magyarok számára, az az ár. Ilyenkor lép életbe az, hogy általában a kínai ajtó mellett teszik le a legtöbben a voksot. Kínai ajtóból is lehet viszonylag normálisat venni. A barkácsáruházas kiviteleket azonban senkinek nem ajánljuk! A HiSec ajtón már érdemes elgondolkozni, de ott is ajánlott a beszerelés után az alsó- és felső zárbetét cseréje egy biztonságosabb, minőségibb verzióra!

Nyilván nem mindenki engedheti meg magának a legdrágább kategóriát, de a lakás megvédésére -akármennyire is hirdetik a 100 ezer Ft-os ajtókat-, ez igencsak kevés lesz, még akkor is, ha többpontos záródással van az ajtó ellátva.

Mi zárszerviz cégként funkcionálunk, de több száz esetnél voltunk jelen, ahol az ajtó gyenge zárbetétje miatt mentek be a betörők a lakásba, mert a tulajdonos azt gondolta, hogy a 60 ezer Ft-os ajtó visszatartó erő lesz. Nos, nem lett az…

Biztonsági ajtó választásnál fontos információk

Nyilvánvaló, hogy egy kereskedő, aki a saját termékét, ajtaját árulja, nem fogja azt mondani, hogy nem jó, még akkor sem, ha tényleg nem jó. Neki kereskedelmi szemszögből kell megközelíteni a dolgot, így az ajtót el kell adnia, pláne ha alkalmazottként dolgozik.

Amikor kimegyünk egy kínai ajtóban zárat cserélni, akkor szembesülünk a legjobban azzal, hogy a marketing győzedelmeskedett az eladásnál, és az ügyfelet rábeszélték egy nyikorgó, rosszul beszerelt ajtóra, ami még nincs egy hónapos, de a kilincse már letörött… Ezért csokorba gyűjtöttük azokat a támpontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt bárki vesz egy ajtót.

A bejárati ajtó beszerelése egy bizalmi szakma, tehát ne olyan céggel építtessék be, amit egy lépcsőházi szórólapon találtak meg, mert ezek a vállalkozások elég hamar megszűnnek, és így a garancia már ugrott is. Figyelembe kell venni továbbá az ajtó Mabisz minősítését, a záródási pontok számát, a tűzállóságot, az ajtó anyagát (ha lehet, fa, műanyag, lemez ne legyen, inkább acél vagy vas), és az ajtón lévő zárak számát. Végül az árára is érdemes hangsúlyt fektetni, de továbbra is fenntartjuk, hogy a 100 ezer forint alatti bejárati ajtók csak a huzat ellen jók. A rosszul beépített ajtók esetében még ez az állítás sem igaz…

Kínai ajtó kontra zárcsere

Ha már megvan, vagy így vették a lakást, és kínai ajtó van beépítve, az könnyen felismerhető, hiszen minden második embernek ilyen van Budapesten. Akkor legalább a zárbetéteket cseréltessék ki benne, előzzék meg a bajt, ne keressék a felesleges problémát, a betörést. A piros, fekete, sárga fejű kínai kulcsok igen népszerűek, egy hozzáértő zárszerelő vagy kulcsmásoló azonban azonnal megmondja, hogy ezzel rövid időn belül problémák lesznek, vagy a legrosszabb esetben, a tulaj betörés áldozatává válik. Azért mondjuk mindezt, mert a zárbetétek sima egysoros csapúak, a kínai gyártó nem fektetett sok energiát a zárbetét védelmi funkciójának kialakításába. Az ár mindig a domináló, amit világszerte olcsón kínálnak az emberek számára.

Budapesten minden második ajtó kínai. Mi már találkoztunk Izraelben, Olaszországban, Görögországban, de még Tanzániában is világító kilincses kínai ajtóval!

Ajtóvásárlás kapcsán nem ajánlunk senkit és semmit, mi nem szerelünk ajtókat! Véleményt tudunk nyilvánítani, irányt tudunk mutatni, de mi inkább a meglévő kínai ajtók megerősítésére, a betörési kísérlet elkerülésére, az ajtó biztonságosabbá tételére, a letört kilincs lecserélésére tudunk megoldásokat biztosítani.

Milyen a jó bejárati ajtó
Milyen a jó bejárati ajtó
Kategória: Blog.