Zárcsere biztonsági okokból

Ez a téma igen sokrétű, hiszen lehet a megelőzésre, vagy a betörés utáni zárcsere felé is fordulni. Célszerű mindig az előbbit, a megelőzést választani, ha nem akarunk a betörés áldozatává válni. A kínai ajtók egyik legyengébb láncszeme a bennük lévő ócska zárbetét, a sztenderd, piros- és fekete fejű kulcsokkal. Ezeken keresztül sajnos rongálás és minden külsérelmi nyom nélkül bejutnak a betörők, mégpedig igen hamar és zaj nélkül. A másik gyenge láncszem pedig a kilincs, ami általában vagy rugótörés vagy kilincsmarkolat törés áldozatává válik.

A zárbetétek esetén érdemes egy jóval magasabb fokú, pl. Keylocx zárbetétet alkalmazni, mi ezt szereljük és ezt is javasoljuk a kínai ajtókba. Kilincs esetén pedig csak az erősített változatban szabad gondolkodni, a gyenge lemezkilincs szerelését nem vállaljuk, mert garanciális időn belül biztosan eltörik.

Az alapelv mindig a biztonság legyen. Viszonylag alacsony összegért is lehet már biztonságot vásárolni az otthonunk, családunk védelmére. A kínai zár azért olcsó, mert nem véd, nincs benne semmi védelem kialakítva, továbbá minőségtelen. Az olcsó kínai kilincs pedig azért törik el, mert nincs benne anyag. Tehát az olcsóság általában a minőségi anyagok mellőzéséről, a biztonság kiiktatásáról szól, elvégre az olcsó mindig a legegyszerűbb is egyben.

A zárbetétnél válassza az izraeli minőséget és biztonságot, illetve a kék leddel világító, erősített kilincsgarnitúrát, ha esetleg a kilincs letörött valamelyik oldalról.

Milyen zárat válasszunk az ajtóba?

Bármilyen ajtóról is beszélünk, ami a mi szótárunkban a bejárati ajtóra vonatkozik (nem pedig egy pinceajtóra), akkor érdemes pénzt áldozni a jobb termékre, mert a zárbetét az, ami véd a finomnyitásos vagy töréses eljárások ellen. Az olcsó kínai zárbetétek pillanatok alatt nyithatók egy bizonyos legyártott kulccsal, vagy az interneten bárki számára hozzáférhető zárnyitó, zárpikkelő szerszámmal, eszközzel. A jó zárbetétnek a fő tulajdonsága a fúrás-, törés-, fésülés-, savazás-, magkihúzás- és a másolás elleni védelem. Keylocx zárbetétünkben ez mind megvan, nemhiába a magas Mabisz 5-ös minősítés!

Az olcsó, Kínában készült zárbetétek sima hatcsaposak. Egy kikopott, agyonhasznált HiSec ajtóban lévő zárbetétet (ilyen pl. a fekete vagy piros kulcsos) egy betörő hang nélkül, maximum egy perc alatt kinyit. Érdemes végiggondolni, milyen anyagi és érzelmi kárt okozhat ezzel!

Az izraeli és a kínai zárbetétek közötti különbség a minőség, a megbízhatóság, de ami a legfontosabb, a biztonság, ami távol tartja, megakadályozza a betörő bejutását a lakásba.

Zárszerviz elérhetőségünk munkanapokon

Budapesti vállalkozásunk munkanapokon végez a gyenge minőségű kínai ajtókban gyors és szakszerű zárcserét, zármeghibásodás, kulcsvesztés, bérlőváltás, illetve új lakásba költözés esetén. A zárcsere szolgáltatásunkat telefonon tudja megrendelni, elérhetőségünket itt megtalálja.

Reggel 8 és este 20 óra között végezzük a szervizellátást, hétvégén, ünnepnapokon, éjjel nem dolgozunk, arra ott vannak a nonstop gyorsszerviz cégek.

Árainkról, a kiszállás feltételeiről, illetve az alkalmazott zárakról, kilincsekről részletes tájékoztatást kap telefonon kollégánktól. Pontos összeget csak úgy tudunk mondani, ha kellő információt kapunk a szóban forgó munkáról. Úgy nem megy, hogy van egy olyan ajtóm, mint a weboldalunkon a 28. kép.

Zárcsere biztonsági okokból
Zárcsere biztonsági okokból
Kategória: Blog.